Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Den lille grønne for madpakkespisere


Beskrivelse


Mange indbydende grønne retter, som vil revolutionere den gængse madpakke, men også mange retter til weekendens frokoster, eller som lette middagsretter.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gitta Jürgensen

d. 18. dec. 2018

Madpakker er ofte en trist affære: klemte halvvåde stykker i smørrebrødspapir. Ernæringsmæssigt er den traditionelle madpakke heller ikke god. Denne vegetariske kogebog slår et slag for densunde madpakke - en dejlig grøn en, fjernt fra kølediskens »plasticpålæg« ofte fyldt med farve, fedt og tilsætningsstoffer. Bogen giver en mængde nye opskrifter og ideer. Istedet for detalmindelige pakkerugbrød foreslås f.eks. sandwichbrød, pittabrød, grove burgerboller, pizzaer og pandekager med fyld. Der er opskrifter på forskelligt slags pålæg: smørepålæg, grøntsagspostejer,urtefrikadeller, råkost og nyt fyld til f.eks. pittabrød og burgere. Det er en fin gennembearbejdet og inspirerende kogebog. Opskrifterne virker spændende og lækre og er ikke svære at lave, ogingredienserne kan købes i de fleste supermarkeder. En kogebog som kan forny den daglige madpakke. Det er først og fremmest en bog for voksne, men den kan også bruges af større børn og unge, somselv står for madpakken. Der er ogsågode ideer at hente til lidt anderledes mad til børnefe-ster. Den farverige grønne burger på forsiden gør bogen indbydende.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 7. aug. 2012

Den lille grønne for madpakkespisere er Kirsten Skaarups bud på en moderne, nærende og indbydende madpakke, der gør op med de traditionelle flade madder, spækket med usundt pålæg.

Kirsten Skaarup prøver at bryde den gængse tradition med flade rugbrødsmadder med leverpostej og spegepølse. Pålæg der er fuld af tilsætningsstoffer og fedt og som påvirker vores miljø negativt. I stedet vil hun have os til at spise sunde, vegetariske retter af gode råvarer, som passer til både børn og voksne. Man skal give sig hen til tilberedningen af madpakkerne og give dem et tiltrængt løft. I bogen finder man derfor et væld af utraditionelle retter til madpakken. Jeg blev noget forbavset over mange af retterne, der mest ligner noget jeg ville servere til frokostgæster, men ellers ikke tænke over kunne være en del af en almindelig madpakke: fx kantareltærte med jordnøddebund, bagte kartofler med forskelligt fyld, peberfrugter med hasselnøddefars etc. Der er også opskrifter på brød, smørepålæg, forskelligt kryddersmør og meget mere. Alt vegetarisk. Godt indledende kapitel om råvarer, vigtigheden af en god madpakke og tanke på klimaet.

Bogen er helt anderledes end Kirsten Skaarups bog med samme titel fra 1989. Andre opskrifter, helt andet layout og nu med fotos. En anden ny bog om anderledes madpakker er Morten Skærveds Moderne madpakker.

Mange indbydende grønne retter, som vil revolutionere den gængse madpakke, men også mange retter til weekendens frokoster, eller som lette middagsretter.


Børn & unge

Årg. 20, nr. 29 (1989)

af

af

Steen Katz

Årg. 20, nr. 29 (1989)


Økonomaen

Årg. 67, nr. 21 (1989)

af

af

Hanne Thuesen

Årg. 67, nr. 21 (1989)


Økologisk jordbrug

årg 9, nr 58 (1989)

af

af

Ulla Skovsbøl Knudsen

årg 9, nr 58 (1989)


Berlingske tidende

d. 23. maj 1989

af

af

Helle Brønnum Carlsen

d. 23. maj 1989