Bøger / faglitteratur

Den lille bog om lykke : hvorfor er danskerne verdens lykkeligste folk?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
285 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Om seks begreber, der skaber lykke hos mennesker og i en hel befolkning: Fællesskab, penge, sundhed, frihed, tillid og venlighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. nov. 2017

Letcauserende bog om hvad der er forudsætninger for lykke. For alle, der har lyst til at blive klogere på den positive tænkning.

Forfatteren står bag en organisation, som han selv betegner som en tænketank: Institut for lykkeforskning. Han arbejder worldwide og holder foredrag og deltager i undersøgelser om emnet. Bogen er da også først udgivet på engelsk trods forfatterens danske tilknytningsforhold, The little book of lykke. Han indkredser 6 begreber, der skaber lykke hos mennesker og i en hel befolkning: fællesskab, penge, sundhed, frihed, tillid og venlighed, som får hver sit kapitel. Han refererer til mange internationale rapporter og har et væld af eksempler på, hvordan enkeltpersoner, nabolag eller hele byer har gjort en forskel gennem ret enkle ændrede handlingsmønstre over hele verden. Bogen har et lille handy format og er livligt illustreret gennem flotte fotos og lette, optimistiske tegninger.

Det er i sagens natur en dejlig optimistisk bog, der er til at blive glad af. Grundtanken er, at al forandring kan ligge gemt i de små detaljer og at det starter ved det enkelte menneske. Forfatteren har et stort overblik over undersøgelser, så trods den meget populære tilgang, virker den velunderbygget. Bogen er efter sigende en bestseller i udlandet.

Forfatteren har tidligere udgivet The little book of hyggeLykke, der ikke er oversat til dansk. Lykkebegrebet er in lige nu, og der er også kommet en bog i serien Tænkepauser LykkeForfatteren har tidligere udgivet The little book of hygge, der ikke er oversat til dansk. begrebet er in lige nu, og der er også kommet en bog i serien Tænkepauser .


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 29. dec. 2017