Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den lille bog om flydende læsning : 28 øvelser med gentaget læsning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

127 sider

Udgivet

2011

Ophav

Ole Thornye(oversætter)
Sværhedsgrad

for folkeskolen, for lærere


Beskrivelse


En redegørelse for gentaget læsning og flydende læsning med 28 øvelser tilrettelagt for klassen, for par og for enkeltelever


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. aug. 2011

Den lille bog om flydende læsning har relevans for alle lærere, der underviser i læsning. Bogen er derfor velegnet at have stående på skolebiblioteket, så både dansklærere, speciallærere og læsevejledere kan anvende den. Bogen kan derudover også anvendes på læreruddannelsen eller ved efteruddannelse af lærere.

Bogen indledes med en kort indføring i begreberne flydende læsning og gentaget læsning samt en begrundelse af vigtigheden af at kunne læse flydende. Dernæst kommer bogens hoveddel, som er praksisdelen, hvor bogen introducerer 28 forskellige øvelser til træning af flow i læsningen. Øvelserne er opdelt i klasseøvelser, parøvelser og individuelle øvelser. Og derudover findes der også øvelser til brug af pc med talestøtte samt til arbejde med bogstaver og med rim. Øvelserne er nemme at gå til og anvende i egen undervisning. De kræver ikke den store forberedelse og er både sjove og udfordrende for eleverne. Og øvelserne er heller ikke en stor tidsrøver i en presset årsplan. Det er en meget anbefalelsesværdig bog til brug i læseundervisningen både i klassesammenhænge og i specialundervisningen.

Bogen kan suppleres med titler som Læs på!, 2001, og Læs til!, 2009.

Anbefalelsesværdig bog med gode øvelser til træning i gentaget læsning.Informationer og udgaver

2011

Bog

Jan Erik Klinkenberg

Akademisk Forlag, 1. udgave