Bøger / skønlitteratur / roman

Den lange afsked


Beskrivelse


I 1913 tager George sin collegeven, den aristokratiske digter Cecil med hjem på weekend. Også søsteren Daphne bliver besat af digteren, og da han som afsked skriver et digt til hende, aner ingen, hvilken betydning det får for de to familier.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 24. maj 2012

En litterær, britisk sværvægter der med udgangspunkt i et trekantsdrama kort før 1. verdenskrig skildrer et skæbnefællesskab mellem to familier frem til vores tid - med fokus på mænd, homoseksualitet og fortielser. Læserne vil være at finde blandt alle med interesse for moderne britisk litteratur med stort L.

I 1913 tager den unge George sin collegeven, aristokraten og digteren Cecil med hjem på weekend. Både George og hans 16-årige søster Daphne bliver betaget af den unge digter, som ved sin afsked skriver et digt i hendes autografbog. Digtet bliver meget betydende for den generation, som er på vej i krig, men regnes også for et kærlighedsdigt til Daphne - men er det nu også hele sandheden i bornerte England? Cecil dør som krigshelt og antager mytologiske proportioner; romanens efterfølgende 4 dele følger de to familier og de mange familiære vildskud frem mod vores tid, hvor den homoseksuelle Paul Bryant tilsyneladende har udarbejdet den ultimative biografi om Cecil. Romanens mange homoseksuelle mandlige figurer står helt centralt i denne "lille" historie, der afspejler den store om klasse og samfund og sæder og skikke i hele det 20. århundrede.

Fortjener sammenligning med stor engelsk romankunst af fx Evelyn Waugh, George Eliot, A.S. Byatt og Ian McEwan.

Fremragende engelsk romandrama så fuld af iagttagelser, antydninger, fortielser og observationer om menneskers liv, drømme og løgne. Smukt og medrivende - og dog med en analyserende distance til personerne.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2012

af

af

Beth Høst

d. 2. juli 2012

En bog at fortabe sig i. Formidabel historie om det britiske samfund, kultur og klasse i det 20 århundrede, alt sammen fortalt gennem myriader af personer i to helt uoverskuelige familier. Denne på m...


Jyllands-posten

d. 8. juni 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. juni 2012


Politiken

d. 23. juni 2012

af

af

Søren Vinterberg

d. 23. juni 2012


Berlingske tidende

d. 4. aug. 2012

af

af

Kathrine Lilleør

d. 4. aug. 2012


Kristeligt dagblad

d. 9. juni 2012

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 9. juni 2012


Standart

Årg. 26, nr. 3/4 (2012)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 26, nr. 3/4 (2012)