Gå til indholdDen kvindelige hjerne : sandheden om kvinder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Anmeldelser (1)


21. jan. 2009

En populærvidenskabelig bog om udviklingen af kvindens hjerne gennem alle aldre og konsekvenserne heraf intellektuelt, adfærds- og følelsesmæssigt har bred appel til både kvinder og mænd. Bogen er skrevet, så den kan læses som en del af kvinders selvudvikling, men den er i høj grad også af interesse for pædagoger, lærere, læger, psykologer o.a.

Den kvindelige hjernes hormoner bestemmer i alle livets faser hendes adfærd, interesser og følelser. Det mærkelige er at der undervejs er store svingninger i hormonerne. Kvinder og mænd gennemløber ikke de samme faser, men de sidste mange års forskning har kortlagt grundlæggende strukturelle kønsforskelle. Denne forskning og enorme viden er her formidlet i et let tilgængeligt sprog. Samtidig får vi fortalt om den spændende udvikling i hjernen fra fosterstadiet til pubertet, graviditet, menopause og tiden herefter, og om hvorfor kvinder agerer og reagerer anderledes end mænd. En række cases illustrerer teorierne i praksis.

K. Ellison: Mor er den klogeste, 2008 handler om hjernen under graviditet og moderskab. S. Baron-Cohen: Den afgørende forskel, 2004 handler om forskelle mellem mænds og kvinders hjerne.

Det er en veldokumenteret og spændende formidlet bog, som er blevet en international bestseller, om kvinders hjerneprocesser af en anerkendt amerikansk forsker. Dens konklusioner vil vække interesse.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen


Informationer og udgaver

Ebog

2010

Punktskrift

2010

Bog

2008