Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den kulturpolitiske Bermudatrekant


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

87 sider

Udgivet

2018

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den kulturpolitiske Bermudatrekant: Christiansborg, kulturlivet og presse, med et bud på hvorfor det offentligt støttede kulturliv befinder sig både i en økonomisk krise og i en legitimitetskrise


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 24. jan. 2018

Debatskabende og spændende bog om vilkårene for dansk kulturliv og rammerne for kulturpolitikken fra 1961 til nu. For alle som interesserer sig for dansk kulturliv og kulturpolitik.

Bogen er inddelt i tre hovedkapitler, som tilsammen, ifølge forfatterne, udgør Den Kulturpolitiske Bermudatrekant: Christiansborg, kulturlivet og pressen. Derudover et appendiks om landets kommuner samt et opsamlende efterskrift. Bogen forsøger at give et bud på hvorfor det offentligt støttede kulturliv befinder sig både i en økonomisk krise og i en legitimitetskrise. De tre hovedkapitler gennemgår indflydelsen på dansk kulturlivs udvikling og bogen peger på en række forhold, som forfatterne mener bidrager til en nedadgående spiral.

Bogen er et kærkomment og frisk pust indenfor emnet kulturpolitik. Den er både relevant og aktuel, og giver et godt overblik over bl.a. kulturpolitiske aktører. Stoffet er formidlet så alle interesserede indenfor emnet kan følge men. Bogen går ikke så meget i dybden og der er en del gentagelser undervejs.

Interesserer man sig for kulturpolitik og ønsker at vide mere om dette, så kan bogen Kulturformidlingfra 2013 anbefales. Bogen giver en grundlæggende indføring i dansk kultur og kulturpolitik.Informationer og udgaver

2018

Bog

Lasse Marker (f. 1986)

Rasmussen & Marker, 1. udgave