Gå til indholdDen kriblende have : sådan dyrker du din have og redder kloden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider

Udgivet

2020

genre/form

erindringerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Det kribler og krabler i græsplænen, havedammen, køkkenhaven og komposten. Personlig beretning om den mirakuløse vrimmel af insekter, der findes i pesticidfrie og lidt afslappede haver


Anmeldelser (6)


24. mar. 2020

For tredje gang tager Dave Goulson den naturinteresserede læser med rundt på en smittende begejstret tur i den nære flora og fauna. Er der fx noget mere spændende end havens svirrefluer og orme og de alternative planter i græsplænen?.

Professor og naturforkæmper Dave Goulson (f. 1965) skriver denne gang om sin have i East Sussex. Ikke om at dyrke den som sådan, men om den mirakuløse vrimmel af insekter, der findes i pesticidfrie og lidt afslappede haver. I lange causerende kapitler beskriver han detaljeret, hvordan det kribler og krabler i græsplænen, havedammen, køkkenhaven og komposten. Som den nørd, han er, skriver han ikke bare om fx bier, men om naturens utallige varianter af netop bier. Ellers upåagtede insekter som fx mider, ørentviste og sølvfisk og deres funktion i naturens kredsløb beskrives også, ligesom Dave Goulson fortæller, hvad han mener om det industrielle landbrug, monokulturer, sprøjtemidler, planteskolernes overforædlede plantesorter, madspild, køkkenhaver og meget mere.

En charmerende og personlig bog, hvor Dave Goulson letløbende og med polyhistorens vid videregiver sit engagement og sin indignation på smittende vis. Han er indtrængende og overbevisende, når han fortæller, hvorfor vi skal værne om naturen og biodiversiteten, og undervejs bliver der ikke lagt fingre imellem.

Dave Goulson er emne- og holdningsmæssigt beslægtet med forfattere som fx James Rebanks, Fredrik Sjöberg og Peter Wohlleben.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2020-05-11

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 27. apr. 2020

Information

Af

Karen Syberg

d. 17. apr. 2020

Landskab

Af

Lulu Salto Stephensen

Årg. 101, nr. 8 (2020)

Tidsskrift for biavl

Af

Hans Pedersen (f. 1942)

Årg. 154, nr. 4 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020