Bøger / faglitteratur

Den kreative klasses flugt : den nye globale konkurrence om talent


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om konkurrencen mellem USA og den øvrige verden for at tiltrække og fastholde arbejdskraften fra de talentfulde og kreative mennesker, som kan skabe en fortsat økonomisk vækst.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Landberg

2008

For læsere, der interesserer sig for samfundsudviklingen i postindustrisamfundet og postvidenssamfundet. Det er en fordel at have læst forfatterens første bog om emnet, men det er muligt at springe på her, da en del af teorien fra Den kreative klasse, 2005 gentages. Bogen tager ligesom forgængeren udgangspunkt i en amerikansk synsvinkel, men mange af tankerne kan overføres til danske forhold, således at den også kan læses af samfundsinteresserede danskere. Til forskel fra mange sociologibøger er den forholdsvis let læst.

Vi får her en opfølgning på første bog om den kreative tidsalder, hvor teknologi, talent og tolerance er i højsædet. Florida viser, hvordan USA taber terræn i kampen om at tiltrække kreative kræfter. Det skyldes bl.a. restriktioner pga. terrorlovgivningen men også i det hele taget et mere snævert udsyn. Derfor foretrækker kreative kræfter ofte andre lande, og udviklingen går måske forbi USA. Bogen er samtidig en imødegåelse af den meget kritiske debat, der har fulgt første bog. Han kredser meget omkring immigration, og uddyber hvordan uuddannede immigranter ofte danner grobund for kreativt potientiale. I det hele taget findes kreativitet i alle klasser, hvis den får gode forhold at udfolde sig i.

Florida får her det globale perspektiv ind og fokuserer i langt højere grad på immigrationens nødvendighed for energien i samfundet.

Igen en spændende bog om den udvikling, vi står i lige nu. Kan læses alene men vil gøre sig bedst i sammenhæng med første bog.


Jyllands-posten

d. 27. feb. 2008

af

af

Dennis Nørmark

d. 27. feb. 2008


Politiken

d. 8. mar. 2008

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 8. mar. 2008


Børsen

d. 25. feb. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 25. feb. 2008


Social politik

2008, nr. 4

af

af

Preben Etwil

2008, nr. 4


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 5 (2008)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 154, nr. 5 (2008)


Børsen

d. 29. feb. 2008

af

af

SH

d. 29. feb. 2008