Bøger / faglitteratur

Den kompetente rytter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
254 sider: ill. i farver
Udgivet
2005
Ophav

Beskrivelse


Ved at koble moderne idrætspsykologi med ridningens særlige forudsætninger giver bogen redskaber til, hvordan man udvikler sig som rytter. Med beskrivelse af hvordan rytterens motiver, behov, temperament, tanker og følelser influerer på selve ridningen og samspillet med hesten.

Indhold

Det kompetente venskab er lig med lederskab ; Rytterens grunduddannelse til hest ; Mental træning for ryttere ; Målsætninger - find den røde tråd ; Den autoritære rytter og selvkontrol ; Den usikre rytter og selvtillid ; Den angste rytter og angstkontrol ; Psykologi for konkurrenceryttere


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2005

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 17. maj 2005

Der er de senere år kommet flere titler om hestepsykologi og -kommunikation. Denne danske titel skiller sig ud ved at sætte fokus på rytterens udvikling som rytter og som person i samværet med hesten. Den bygger på teorien om, at det i samspillet med hesten bliver muligt for rytteren at komme i kontakt med dybereliggende lag og følelser. Det kan lyde mystisk, men forfatteren, der både er uddannet ridelærer og cand.psych., argumenterer sagligt og med mange eksempler fra teori og praksis. I bogen udvikler hun psykologiske redskaber til at arbejde med sig selv som rytter, underviser og menneske - i samspil med hesten. Det betyder bl.a. farvel til undervisning baseret på kommandoer og tekniske anvisninger for i stedet at sætte fokus på rytterens personlighed, psyke og adfærd. Bogen, der er i flot layout med farvefotos, er bygget op som en blanding af teori, praksis, cases, øvelser, spørgsmål og test, som hjælp til selvhjælp. Den rummer bl.a. afsnit om rytterfaglige kompetencer, om lederskab, rytterens grunduddannelse, mentaltræning, arbejde med målsætninger og forskellige psykologiske problemstillinger. Bogen er en fornyelse af genren. Den er oplagt for undervisere og beriderelever, men kan i øvrigt læses af alle interesserede voksne.


Børsen

d. 16. sep. 2005

af

af

Ole Troelsø

d. 16. sep. 2005