Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den kompetente hundeejer : er du en kompetent hundeejer?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

101 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav

Rie Ravn(forfatter, illustrator)

Bo Nielsen(illustrator)

Bettina Lykkestrøm(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Indsigt i hundens behov, sprog og adfærd, med redskaber til at forebygge bl.a. alene-hjemme-problemer og urenlighed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. okt. 2015

"Som herren, så hunden" siger man. For Rie Ravns vedkommende stikker udsagnet dybere end blot til det ydre. Ifølge hende, er det nemlig hundeejerens evner som opdrager, der bestemmer hvordan hunden bliver. Bogen retter sig angiveligt mod nye hundeejere, der ønsker en dybere forståelse for hunden.

I en halv snes kapitler fortæller Rie Ravn, der driver sit eget hundeadfærdscenter, løst og fast af interesse for hundeejere. Der er noget om hundens oprindelse, dens adfærd, dens opdragelse osv. og meget opsummeres i listeform fx sygdomme og adfærdsproblemer. Forfatteren henvender bogen til nye hundeejere og der er da også nogle råd om anskaffelse. Bogen, der er illustreret med farvefotos, er uden litteraturliste, men med stikordsregister.

Rie Ravn er godt inde i emnet, og hun skriver ligefremt, men ind i mellem lidt for snakkende. Hun forfægter imidlertid sine meninger og holdninger til hundeopdragelse godt. Teksten som sådan er nem at gå til, og de mange gode hundebilleder vil skærpe appetitten. Som helhed er bogen imidlertid lidt rodet redigeret, og ofte omtales emner uden tilstrækkelig introduktion, og det giver en fornemmelse af tilfældighed og gør det vanskeligt at orientere sig i stoffet.

Der er rigtig mange bøger henvendt til hundeejere, nye som erfarne, på markedet. Så skal vi ha' hunder en af flere mere professionelt gennemarbejdede bøger henvendt til samme publikum som nærværende bog.Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustratorer: Bo Nielsen, Bettina Lykkestrøm

Rie Ravn - Center for Hundeadfærd, 1. udgave