Bøger / faglitteratur

Den kolde krig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. nov. 2012

Bind 11 i Historiens højdepunkter henvender sig som seriens øvrige til populærvidenskabeligt interesserede uden forudsætninger og til opgaveløsere fra 6/7 klasse og folkeskolen ud.

Bogen bevæger sig kronologisk via 13 temaer fra de første Øst/Vest konfrontationer i slutningen af 1940'erne til afslutningen af de kommunistiske regimer i Østeuropa ved udgangen af 1989. Temaerne er dels egentlige historiske begivenheder som luftbroen til Berlin og Cubakrisen og dels nedslag i hverdagslivet i Østblokken. De enkelte temaer giver et godt overblik over de forskellige emner, og giver den interesserede, men forudsætningsløse læser et godt overblik over perioden. Bogen er velskrevet og -redigeret, og den giver et godt billede af, hvad det var for begivenheder, der definerede perioden og begrebet. Tekst og illustrationer hænger godt sammen og appellerer til pluklæsning som i tidsskrifter. Et velfungerende stikordsregister øger nytteværdien.

Bogen er på niveau med de øvrige bøger i serien fx Romerne - antikkens supermagt. Om emnet kan den sammenlignes med Kai Otto von Barners af samme titel, men den foreliggende bog er mindre skolebogspræget.

Udmærket populærvidenskabelig introduktion til perioden mellem 2. verdenskrig og murens fald, som bl.a. henvender sig til skoleelever fra 6. klasse.