Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den kloge kone fra kvindehuset : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

304 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formroman, slægtsromaner, historiske romaner, arbejderromaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Medrivende slægtshistorie om kvinder, der kæmper for at leve og overleve i et fattigt og mandsdomineret samfund på landet i 1900-tallets Danmark. Til læsere af historiske romaner og fortællinger om kvindeskæbner


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. mar. 2021

Medrivende slægtshistorie om kvinder, der kæmper for at leve og overleve i et fattigt og mandsdomineret samfund på landet i 1900-tallets Danmark. Til læsere af historiske romaner og fortællinger om kvindeskæbner.

Karoline vokser op på Nordfyn blandt daglejere i slutningen af 1800-tallet og bliver vidne til fattigdom og mænds overgreb på kvinder. Hun udsættes selv for overgreb og voldtægt som malkepige på en gård. Hun lover sig selv, at hvis sønnen Ole, resultatet af en gruppevoldtægt, er sund og rask, vil hun hjælpe andre kvinder. Det gør hun og bliver kendt som den kloge kone, som især unge kvinder i nød søger hjælp hos. Den kronologisk fremadskridende historie følger Karoline og hendes slægt fra 1888 til hendes død i 1958 igennem krige og skiftende tider, der langsomt forbedres for de fattigste. Linda Lassen har udgivet adskillige romaner for voksne.

Linda Lassen skriver indlevende om slægtens styrke og om en stærk kvinde, modeleret over hendes oldemor, som hjælper unge kvinder, der er blevet ofre for overgreb, undertrykkelse og voldtægt. Bogen kan læses af alle, der holder af en god historisk roman med lokalkolorit og varme, og er især velegnet til ældre læsere, der husker tilbage.

Linda Lassen har tidligere bl.a. udgivet romanen Forsvar for MarthaKvinderne fra Thy


om kvindeliv på Fyn i første halvdel af 1900-tallet. I Kvinderne fra Thy tager to kvinder kampen op for at få et bedre liv på landet omkring år 1900Linda Lassen har tidligere bl.a. udgivet romanen Forsvar for Martha om kvindeliv på Fyn i første halvdel af 1900-tallet. I tager to kvinder kampen op for at få et bedre liv på landet omkring år 1900.


Kristeligt dagblad

d. 8. jun. 2021

af

af

Claus Grymer

d. 8. jun. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Linda Lassen (f. 1948)

Hovedland

2021

Ebog

Linda Lassen (f. 1948)

Hovedland

2021

Lydbog (net)

indlæser: Bolette Schrøder

Lytteratur

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bolette Schrøder

AV Forlaget Den Grimme Ælling