Gå til indhold



Den kinesiske tvilling : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

292 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman



,

spænding



,

romaner



Originaludgave

2021


Beskrivelse


Eva er i sorg efter et ufatteligt tab. Hendes mand Steen ligger lammet i dobbeltsengen ude af stand til at bevæge sig. Da et lig og dernæst en lille pige forsvinder fra deres by, begynder Eva at grave i Steens fortid. Måske kender hun ikke sin mand helt så godt, som hun troede. Nervepirrende roman for alle spændingslæsere


Anmeldelser (4)


4. jan. 2021

Eva er i sorg efter et ufatteligt tab. Hendes mand Steen ligger lammet i dobbeltsengen ude af stand til at bevæge sig. Da et lig og dernæst en lille pige forsvinder fra deres by, begynder Eva at grave i Steens fortid. Måske kender hun ikke sin mand helt så godt, som hun troede. Nervepirrende roman for alle spændingslæsere.

I en lille jysk provinsby bor Eva og hendes mand Steen. De har for nyligt mistet deres lille datter, der døde i Evas mave. Hele Evas verden er krakeleret. Steen er efter pigens fødsel blevet ramt af en uforklarlig lammelse og ligger i deres dobbeltseng uden at kunne bevæge sig. En dag banker politiet på døren med en makaber besked: Steens fars lig er blevet gravet op. Kort tid efter forsvinder en pige fra en lokal børnehave. Mens Steen ligger ubevægelig i sengen, begynder Eva at grave i hans fortid. Hun fornemmer, at der er noget, der ikke stemmer. Forfattere har tidligere udgivet ungdomsbøger.

Bogen fortælles fra Evas synsvinkel, og man kommer helt tæt på hendes sorg og det kaos, der hersker i hendes liv. Især i starten er tempoet ikke så højt, da den del fylder meget, og man fornemmer tydeligt hendes smerte og angst. Der er ingen tvivl om, at Sarah Engell er god til at komme ind under huden på sine hovedpersoner. Bid for bid udrulles det makabre plot, og det ender dystert, intenst og nervepirrende.

Minder mest om dyster domestic noir med fokus på hovedpersonens psyke som fx De smukkeste


Uge 36


og Uge 36Minder mest om dyster domestic noir med fokus på hovedpersonens psyke som fx De smukkeste og Minder mest om dyster domestic noir med fokus på hovedpersonens psyke som fx De smukkeste og Uge 36.

Lektørudtalelse

Af

Sanna Stagaard Gade

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 5. jan. 2021

Politiken

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 7. jan. 2021

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. jan. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021