Gå til indholdDen integrale vision : en ganske kort introduktion til den revolutionerende integrale tilgang til livet, gud, universet og alt muligt andet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (1)


26. sep. 2013

Bogen vil især appellere til mennesker, der søger et ståsted, hvorfra de kan danne deres verdensanskuelse. Måske også til mennesker med en spirituel livsanskuelse.

Ken Wilbers The Integral Institute er en tænketank for integral teori og praksis. Bogen er en introduktion til den integrale vision, en inddragelse af den viden den enkelte har om verdens forskellige kulturer, om sin psyke og om sine nære omgivelser. Tanken er, at man skal skabe et "landkort" over de vigtigste faktorer fra denne viden. Med "landkortet" vil man kunne agere med størst indsigt i livet. KW nævner fx erhvervsliv, jura, videnskab, psykologi, sundhed, kunst og dagligdagens læring. Bogen har et kapitel om hovedingredienserne. Her er det ikke blot viden, det gælder, men også forskellige udviklingsstadier eller bevidsthedstilstande, det enkelte menneske befinder sig på. Så kommer kapitlet om de fire gennemgribende dimensioner eller perspektiver, der holder sammen på den enkeltes univers. Herefter gennemgås, hvordan man kan bruge det kort over ens egen viden og mentale tilstand, man herigennem kan danne. Bogen munder ud i en integral livspraksis og herefter beskrives, hvordan man kan komme videre og øge sin livsindsigt. Der er ordliste og litt.henv., der refererer til KW's tidligere bøger.

Der er flere bøger om coaching med et holistisk verdenssyn bl.a. At finde sig selv : holistisk sundhedslære, 2006.

Jeg finder bogen svær at sætte sig ind i. Den opererer med mange grader og varianter af sine elementer.

Lektørudtalelse

Af

Anne-Meta Lind Brunsborg


Informationer og udgaver

Bog

2013