Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den inkluderende skole i praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

328 sider: ill.

Udgivet

2008

Ophav

Rasmus Alenkær(forfatter)
Sværhedsgrad

for lærere, for pædagoger, for skoleledere, for psykologer, for læreruddannelse, for pædagoguddannelse


Beskrivelse


Om den inkluderende folkeskole med fokus på inklusionsarbejdet i praksis


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2008

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 13. okt. 2008

Bogen henvender sig til studerende og til undervisere i grundskolen med interesse for skoleudvikling i retning af en inkluderende skole med fagligt og socialt udbytte for alle elever.

Bogens artikler beskriver, hvordan den foregående grundbogs teorier er blevet eller kan blive praktiseret. De fleste af forfatterne har selv gennemført inkluderende klasse- eller skoleudvikling - ofte i samarbejde med redaktøren, der selv er forfatter til flere afsnit. Og det er ikke de mindst spændende! To artikler beskriver engelske forhold, resten danske - fra Esbjerg. Del 1 fortæller i fem artikler om AKT-arbejdets muligheder i inkluderingsprojekter. Del 2 er den egentlige praksisdel med fem artikler med ikke altid lige konkrete eksempler på inkluderingspraksis, og i del 3 om undervisning kommer vi tæt på et par projekter. Tilsammen giver artiklerne et alsidigt overblik over inkluderende skolepraksis. Efter hvert af de 13 kapitler er der henvisninger til supplerende læsestof.

Bogen udkommer i forlængelse af Den inkluderende skole - en grundbog, 2008, som dog ikke er nogen nødvendig forudsætning. Den er ikke så direkte og klar i mælet som Bjarne Nielsens Problemadfærd i skolen, 2008. Den har målgruppe fælles med Inklusion i praksis, 2006 ved Lejf Moos.

Det er en lidt blandet landhandel med både kloge og nyskabende praksisbeskrivelser i sammenhæng med artikler overvejende til refleksion og andre med mere diffuse undervisningsforslag og teoretiske betragtninger.


Undervisere.dk

Årg. 3, juni (2009)

af

af

Helle Bjerregaard

Årg. 3, juni (2009)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)

af

af

Birhte Frey

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2008, nr. 4

af

af

Bodil Christensen

2008, nr. 4Informationer og udgaver

2008

Bog

Rasmus Alenkær

Frydenlund, 1. udgave

2010

E-bog

Frydenlund, 1. Ebogsudgave