Bøger / faglitteratur

Den inkluderende skole : en grundbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
352 sider: ill.
Udgivet
2008
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


I en primært teoretisk optik stilles der skarpt på begrebet "den inkluderende skole".

Indhold

Den inkluderende skole som fænomen (Susan Tetler: Historien bag begrebet "den inkluderende skole". Christian Quvang: Special- og normalundervisning i inklusivt og eksklusivt perspektiv. Niels Ploug: Den inkluderende skole i et sociologisk perspektiv. Anne Maj Nielsen: Kan den inkluderende skole kompensere for negativ social arv? Kirsten Baltzer: Udvikling af den inkluderende skole). Inklusionsudvikling (Mel Ainscow: Udvikling af den inkluderende praksis og kultur. Grus i maskineriet / af Alan Dyson og Frances Gallannaugh. Rasmus Alenkær: Skolen som inkluderende organisation). Ledelse og samarbejde (Lars Qvortrup: Ledelse af og i den inkluderende skole. Fra fortællinger om det svære samarbejde til selvrefleksive fortællinger og anerkendende kollegiale netværk / af Alex Madsen og Vibeke Petersen). Arbejdet med og omkring eleverne (Udviklingen af en pædagogik for den inkluderende skole / af Hallvard Håstein og Sidsel Werner. Et inkluderende undervisnings- og læringsmiljø / af Ole Løw og Elsebeth Jensen. Alex Madsen: Forældreinklusion : at gøre tynde historier tykkere)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne antologi henvender sig overvejende til lærerstuderende samt lærere og andre praktikere i folkeskolens univers. Bogen skaber det teoretiske fundament og forståelsesrammen til arbejdet med inklusion.

Bogens kapitler behandler inklusionsbegrebet set fra forskellige perspektiver for derved at komme hele vejen rundt om fænomenet. Perspektiverne er bl.a. historisk, sociologisk, pædagogisk og organisationspsykologisk. Bogen er delt op i 4 hovedområder: Den inkluderende skole som fænomen, Inklusionsudvikling, Ledelse og samarbejde samt Arbejdet med og omkring eleverne.

Denne udgivelse efterfølges af indtil videre to andre udgivelser om samme emne: Den inkluderende skole i praksis, som er målrettet de praksisrelaterede og metodiske sider ved inklusion, og Den inkluderende skole i et ledelsesperspektiv med fokus på ledelsesaspekterne. En anden god udgivelse om emnet er Skoleledelse og læringsmiljø, 2007.

Spændende, men meget teoretisk, præsentation af et fagligt begreb, som er et af de mest aktuelle begreber i den pædagogiske debat for tiden.


Undervisere.dk

Årg. 3, maj (2009)

af

af

Helle Bjerresgaard

Årg. 3, maj (2009)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2008, nr. 2

af

af

Bodil Christensen

2008, nr. 2


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)

af

af

Lars Grønbæk

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)