Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den indre uro : stress og traume belyst gennem tilknytningsteori, neurovidenskab og mindfulness-psykologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

407 sider

Udgivet

2016

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Giver indsigt i de mange fænomener, der kan være forbundet med tilknytningstraumer: den kroniske livsstress, rastløshed, anspændthed, ulyst, tomhed og ubehag. Viser, at en opvækst med utryghed, skam, tab af tillid og lignende svigt kan bearbejdes og gøres mindre smertefuld gennem terapi


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2017

af

af

Morten Brynildsen

d. 19. jan. 2017

Mange kæmper med livsstress og smerte som følge af utryg tilknytning i opvæksten. Her er der hjælp at hente til menigmand, der selv har oplevet den indre uro, og professionelle, der er i kontakt med tilknytningstraumatiserede mennesker.

Inge Schützsack Holm er psykoterapeut, MBSR mindfulnessinstruktør og organisationskonsulent med speciale i stress og traume. I "Den indre uro" giver hun indsigt i de mange fænomener, der kan være forbundet med tilknytningstraumer: den kroniske livsstress, rastløshed, anspændthed, ulyst, tomhed og ubehag. Hun viser, at en opvækst med utryghed, skam, tab af tillid og lignende svigt kan bearbejdes og gøres mindre smertefuld gennem terapi. Bogen er baseret dels på forskning men også på mange eksempler fra hendes praksis som behandler.

En yderst grundig og informativ bog, der virkelig går i dybden. Primært en fagbog for professionelle, men også velegnet til de, der har en personlig bagage, de gerne vil have belyst og behandlet, samt til (vordende) forældre, der gerne vil kende de faldgruber, der kan være i et barns opvækst. Kan fint bruges som opslagsbog inden for de enkelte emner. Bogen indeholder mange akademiske udtryk, men sproget er ellers på alment niveau.

Bogen er mere alment tilgængelige end fx Vi er vores relationerTilknytningsteori


Tilknytningsteori og psykoanalyse


, Tilknytningsteori og Tilknytningsteori og psykoanalyse, der har en tungere, faglig kant og er tilsvarende sværere at gå tilBogen er mere alment tilgængelige end fx Vi er vores relationer, og og psykoanalyse, der har en tungere, faglig kant og er tilsvarende sværere at gå tilBogen er mere alment tilgængelige end fx Vi er vores relationer, Tilknytningsteori og , der har en tungere, faglig kant og er tilsvarende sværere at gå til.


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 25, nr. 2 (2017)

af

af

Lilli Lewandowski

Årg. 25, nr. 2 (2017)Informationer og udgaver

2016

Bog

Inge Schützsack Holm

Historia, 1. udgave

2018

Ebog

Inge Schützsack Holm

Nota