Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hvide hjort


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

65 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Ophav

Peter Gotthardt(forfatter)
Genre og formroman, fantasy, eventyrlige fortællinger
Sværhedsgrad

lix: 20

Målgruppe

til børn

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Fantasy. Ridder Tjørn følger den hvide hjort ind i den magiske have, og her opdager han, hvem den hvide hjort er i virkeligheden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2008

af

af

Bodil Pedersen

d. 11. aug. 2008

Bogen er 6. bind af i alt otte om elverdronningen Ærenpris og hendes riddere. Den kan læses som en del af serien, men også uafhægigt af de øvrige bøger. Bogen henvender sig til børn, der har en vis læsefærdighed. Lix 20.

Selve historien er en kapitelopdelt fantasyfortælling med udfordringer til læseren både indholdsmæssigt og sprogligt. Læsningen understøttes af stor typografi og af mange helsides illustrationer i stærke farver og tegneserieagtig stil. Det handler i sin enkelhed om kampen mellem det gode og det onde - mellem elvernes rige og skyggeriget. Pointen er, at en ridder aldrig giver op. Ridder Tjørn følger efter den hvide hjort, der leder ham til en magisk have. Med hjælp fra mosekonens tre gode råd, lykkes det ham efter en dramatisk kamp at redde den hvide hjort alias hans egen søster Lilje.

Der er mange fantasyfortællinger til disse alderstrin ikke mindst Josefine Ottesens bøger om Krigerprinsessen. Men ofte kan fantasyfreaks slet ikke få nok.

Bogen er underholdende med fine naturbeskrivelser, gode dialoger og udfordringer i ordvalget. Til fritids- og frilæsning i 3.-4. klasse (fra 9 år). Lidt bleg forside, der ikke yder indholdet fuld retfærdighed.Informationer og udgaver

2008

Bog

Peter Gotthardt

Carlsen, 1. udgave

2011

Ebog

Illustrator: Jan Kjær (f. 1971)

Carlsen, 1. udgave

2011

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Lindhardt og Ringhof

2013

Lydbog (cd)

indlæser: Emil J. Rørbye

Audioteket