Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den højeste dom : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

220 sider

Udgivet

2017

Ophav

Torbjørn Rafn(forfatter)
Genre og formroman, dystopier, psykologisk thriller
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fra en belgisk fængselscelle, med udsigt til sin kommende henrettelse, tænker den danske dommer Daniel Krupp tilbage på de begivenheder og forbrydelser, der er årsagen til hans deroute


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 26. sep. 2016

Det var nok ikke en god ide, at Daniel Krupp forsøgte og påvirke udnævnelsen af den nye højesteretsdommer. Snart tordner problemerne sig op for ham i denne thriller, der vil appelere til læsere, som kan li' bøger med temaet "Mand alene i verden i et hårdt og brutalt samfund".

Den danske dommer Daniel Krupp sidder fanget i en kælder i Belgien, hvorfra han venter på at blive henrettet. Det er kulminationen på en række begivenheder, der har ført ham fra en høj juriststilling i Danmark med drømme om Højsteret, til en jaget mand på bunden af et klaustrofobisk belgisk samfund. Men hvordan er det kommet så vidt, og hvem er den mystiske D'Harlequin, der har været med til at starte hans deroute, og hvem har egentlig ret til at dømme Daniel for hans forbrydelser. Det er forfatterens debutroman. Han arbejder som manuskriptforfatter til radio og teater.

Det er en dyster skæbnefortælling om et europæisk Belgien, hvor lov og ret er størrelser, som kan gradbøjes. Gennem hele bogen er der en stemning af løgne og bedrag, som Daniel Kropp forsøger at trænge igennem. Med sin stramme komposition, mundrette sprog og mystiske tone er bogen et spændende bidrag til genren dystopi.

I Undergangenaf Georg Ursin finder man den samme beskrivelse af en nærmest kafkask europæisk virkelighed.Informationer og udgaver

2017

Bog

Torbjørn Rafn

Books on Demand

2016

Bog

Torbjørn Rafn

Books on Demand

2016

Ebog

Torbjørn Rafn

Books on Demand