Gå til indholdDen hengivne hr. X


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Krimi. En enlig mor dræber sin voldelige eksmand i selvforsvar. Hendes forelskede nabo bruger sine matematiske evner til at dække over mordet, og da politiet får hjælp af hans gamle studiekammerat, bliver det en hjernekamp mellem de to genier


Anmeldelser (6)


2. maj. 2016

En enlig mor begår et mord, og hendes nabo, der er matematiker, udtænker det perfekte alibi - eller lykkes det hans gamle studiekammerat at regne den ud? Avanceret hjernevrider-krimi fra Tokyo til læsere af udenlandske krimier.

Yasuko opsøges af sin ubehagelige eksmand og dræber ham i selvforsvar. Den forelskede nabo, Ishigami, tilbyder at hjælpe hende med at komme af med liget og finde på et alibi. Politiet allierer sig med en professor der kender Ishigami fra studietiden, og de to matematiske genier leger katten efter musen. Imens kæmper Yasuko med sin samvittighed, og sin spirende kærlighed til en mand, der ikke er naboen.

Stor krimisucces i Japan, og det er let at forstå. Båret frem af den stille historie vi kender fra Murakamis bøger, men jo længere vi kommer ind i det kringlede plot, jo mere tempo kommer der på, og den er svær at lægge fra sig. Det er ikke bare en spændende thriller, men også en stærk kærlighedshistorie, som langsomt sniger sig ind på læseren. Det avancerede plot bindes smukt sammen til sidst, i en tankevækkende slutning.

Ude


Skyggefamilie


I misosuppen


Tænk på et tal


og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være , der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holder.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2016-09-07

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 20. maj. 2016

Jyllands-posten

Af

Tor Tolstrup

d. 8. jun. 2016

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 20. maj. 2016

Standart

Af

Tore Rye Andersen

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016