Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den hemmelige historie om Twin Peaks


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

359 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav

Michael Krefeld(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. FBI-agenten, T.P., bliver i 2016 sat på en sag, hvor han skal finde ud af, hvem der har samlet et mystisk dossier, der på den ene eller anden måder kredser om Twin Peaks. Det er det dossier som vi, læserne, præsenteres for


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. maj. 2017

Hvad har UFO'er, Richard Nixon og ugler tilfælles? Svaret er Twin Peaks. Henvender sig udelukkende til kendere af Twin Peaks-serien og dem er der mange af.

"Den hemmelige historie" er udformet som et dossier, bestående af en lang række facsimile-dokumenter og maskinskrevne notater, alle forsynet med kommentarer fra den FBI-agent, der har fået til opgave at gennemgå dossieret og identificere, hvem der oprindelig har kompileret det. Dermed er det ikke en klassisk roman, som den ellers benævnes som på forsiden. Dossieret er forbundet med mordet på Laura Palmer, som vi kender fra tv-serien, men der dukker også informationer op om virkelige personer som præsident Thomas Jefferson, William Clark, Richard Nixon, Aleister Crowley og mange andre som på den ene eller anden måde væves ind i den fiktive fortælling om Twin Peaks. Forfatteren er Mark Frost, der var medskaber af tv-serien sammen med David Lynch.

Ideen er fremragende og grafisk er bogen en lækkerbisken, hvor illusionen om et ægte dossier er ganske overbevisende udført. Men der er også i mange passager tale om mere form end indhold, eller en tynd kaffe i en meget flot kop.

Selve tv-serien, Twin peaks, er uundværlig for at forstå og nyde "Den hemmelige historie" og bogen Laura Palmers hemmelige dagboger også vigtig i forhold til forståelsen af det komplekse univers som Twin Peaks er.


litteratursiden.dk

d. 24. maj. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 24. maj. 2017

Kultseriens obskure univers i et vellykket og imponerende dossier med hemmelige filer, avisudklip og breve, som et spor mod den virkelige sandhed. Velkommen til Twin Peaks! Fundet af et mystisk dossie...


Litteratursiden.dk [online]

d. 24. maj. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 24. maj. 2017


Weekendavisen

d. 24. maj. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 24. maj. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Mark Frost (f. 1953-11-25)

Politiken