Bøger / faglitteratur til børn

Den helt fantastiske dyrebog


Beskrivelse


Om bl.a. hud, pigge og lugte, supersanser, stærke gifte, rekord-dyr og dyrebørn. Otte temaer om dyr præsenteres i otte opslag i billeder, tegninger og lidt tekst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 1998

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 30. juli 1998

Samtidig med udgivelsen af denne bog sendes der en dyreserie for børn på DR-TV, ligesom bogen også udgives på CD-ROM. Den består af otte dobbeltopslag, der hver omhandler et specifikt emne, som f.eks. sanser, giftige dyr, rekorddyr, forklædninger og dyrebørn. Opslagene består af fritlagte fotos fortrinsvis af eksotiske dyr blandet med sjove dyretegninger. Det enkelte emne illustreres af en kort beskrivende tekst med uddybende forklaringer af de enkelte dyrs specielle egenskaber, ligesom der er henvisninger til specielle forhold og enkelte forklaringer af svære biologiske ord. Teksten er dels sat i små blokke og dels smyger ordene sig omkring de fritlagte fotos. Sidens grafiske opbygning kendetegnes af et stort billede af opslagets centrale dyr, hvor de øvrige repræsentanter for emnet er mindre og spredt rundt omkring på siderne. Opbygningen og oplysningerne virker kalaidoskopiske og overfladiske på mig, men min erfaring fra skolebiblioteket siger mig, at mange børn elsker at "surfe" rundt i lignende bøger. Bogen er uden undervisningsrelevans og kan anvendes fra skolestart til fritidsfornøjelse og undren over livets mangfoldigheder. Teksten kan selvlæses fra omkring 4.-5. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 1998

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 30. juli 1998

Fagbog fra Dorling Kindersley, der i 8 tematiske dobbeltopslag fortæller om f.eks. rekorddyr, dyrebørn og supersanser . De mange flotte fotografier er næsten alle fritskrabede, der benyttes skægge små dyretegninger og en lille modellervoksagtig øgle, Henry, som gennemgående vignet på de forskellige opslag. Der er derudover et stort fotografi på hver side og en række mindre, hertil kommer små tekster med kuriøse eller spændende oplysninger, som f.eks.: at næsehornets horn er et sammengroet hårbundt. Sproget er fint og præcist, nogle steder er det næsten som om jeg kan høre oversætteren, Jens Olesen, tale i mit indre børnetv-program. Teksten er, selvom den er kortfattet, læseteknisk ret krævende. Bogen findes også som CD-rom og det kan godt ses i bogen. Den fungerer og virker homogen, selvom der er meget "liv" på siderne. Der er fagligt ikke noget i denne bog vi ikke har andre steder, men det er en fin oplevelsesbog der kan bruges sammen med børn fra 6-7 år, og evt. læses af børn fra 11 år.Informationer og udgaver