Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Den halve verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

457 sider

Udgivet

2018

Ophav

Joe Abercrombie(forfatter)

Lene Ewald Hesel(oversætter)
Genre og formroman, fantasy

Beskrivelse


Fantasy. Yarvi kæmpede sig til magt og er nu etableret i sin magtbase. Han tager to unge outsidere, Brand og Torn, under sine vinger. De ønsker at være magtfulde krigere i egen ret, men vejen dertil er lang, og de lærer dybden af venskab, familie og vold at kende undervejs, hvor den stærkes ord er lov


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 22. feb. 2018

Fantasy til unge/voksne, der vil have velskrevet og rå fantasy. I 2. del af Joe Abercrombies nye mørke trilogi "Det splintrede hav" kæmpes der fortsat indædt og blodigt for overlevelse i en vikingeverden, hvor den stærkes ord er lov.

Yarvi kæmpede sig til magt i 1. bind Den halve kongeog er nu forholdsvis etableret i sin magtbase. Han tager to unge outsidere, Bran og Thorn, under sine vinger. De ønsker at være magtfulde krigere i egen ret, men vejen dertil er lang, og de lærer dybden af venskab, familie og vold undervejs. Forsiden er et frådende hav med savtakkede våben og et ensomt lille vikingeskib kæmpende i bølgerne.

Effektiv fantasy med vægt på brutale kampe, knaldsort humor og møgbeskidte beskrivelser af livet i et vikingeagtigt univers, hvor den stærkes ret hersker. Vi er langt fra dueøjede møer og ædle gerninger. Her er livet barsk og ubarmhjertigt. Rå vold, sarkasme og et nuanceret persongalleri er garant for en god læseoplevelse med genrens karakteristika.

Den mørke tone er fremherskende og er typisk for dark fantasy-romaner som Brandon Sanderson StålhjerteHalf bad - halvkode


og Sally Green Half bad - halvkode. Læsere af "Game of Thrones" vil kunne lide denne, der på samme vise jonglerer elegant med skiftende alliancer, grå/sorte personkarakteristikker og en hensynsløs mangel på at lade helte overleve eller overhoveder være helteDen mørke tone er fremherskende og er typisk for dark fantasy-romaner som Brandon Sanderson Stålhjerte og Sally Green . Læsere af "Game of Thrones" vil kunne lide denne, der på samme vise jonglerer elegant med skiftende alliancer, grå/sorte personkarakteristikker og en hensynsløs mangel på at lade helte overleve eller overhoveder være helte.


Politiken

d. 7. apr. 2018

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 7. apr. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Joe Abercrombie

Gyldendal, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal

2018

E-bog

Joe Abercrombie

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal