Gå til indholdDen Gyldne Hest : en erotisk brun bodegafortælling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

182 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


En samling humoristiske historier fra dengang der fandtes en rigtig brun bodega i Silkeborg med navnet Den Gyldne Hest. Til læsere af sjove og bramfrie jyske fortællinger


Anmeldelser (1)


26. nov. 2021

En samling humoristiske historier fra dengang der fandtes en rigtig brun bodega i Silkeborg med navnet Den Gyldne Hest. Til læsere af sjove og bramfrie jyske fortællinger.

Musikken spiller. Bag disken står Jytte med den slappe ringmuskel og knapper øl op. Ved den enarmede tyveknægt sidder Lis, når ikke hun nedlægger mænd. Og så er der Pis Palle, Lone Altid Våd, Børge Slagter, Luder Lonnie og alle de andre skæve eksistenser på det brune værtshus i Silkeborg. Vi hører bl.a. om dengang, Kim fik sit øgenavn Kim Av-Av-Mor oppe hos luderne på Funder Bakke. TV-vært Peter Ingemann er gået på opdagelse i sin barndom og ungdom, hvor han alene og sammen med sin far, tilbragte megen tid i de våde vandhuller i Silkeborg. Vi følger personerne gennem en række oplevelser, hvor alkohol spiller en ikke ubetydelig rolle.

Det er med had og kærlighed, at Peter Ingemann har skrevet om en brun bodega. På den ene side betegner han stedet som et stort brunt røvhul fyldt med selvmedlidenhed. På den anden side som et sted fyldt med lys og rummelighed. Så selv om tonen er ret direkte, er det også en hyggelig bog, hvor humoren ligger et forsonende lag oven på de på overfladen lidt triste skæbner. Men det er aldrig kedeligt, og med et humoristisk og meget billedligt sprog er det blevet til en vellykket bog om dengang, der fandtes rigtige brune værtshuse i Silkeborg.

Vi er i det samme mørke Jylland, som beskrives i Slænget og ulvetimen


af Kim RisørVi er i det samme mørke Jylland, som beskrives i Slænget og ulvetimen af Kim Risør.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022

Bog

2021