Gå til indholdBøger / faglitteratur / interviews

Den gode skilsmisse - findes den? : kaos eller erkendelse - bestemmer man selv?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

372 sider

Udgivet

2009

Ophav
Genre og forminterviews
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En række mænd og kvinder der har været gennem en skilsmisse, fortæller om deres liv før, under og efter skilsmissen. Ud fra egne erfaringer kommer de med bud på, hvordan meget negativt kan undgås, hvis man vælger at samarbejde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. okt. 2009

Interviewsamling med og for voksne, der overvejer, oplever eller har oplevet skilsmisse. Bogen giver indblik i forskellige årsager til brud samt reaktioner herpå, og i hvordan folk håndterer problemerne. Kan også bruges som case-studier af psykologer, terapeuter m.v.

De 11 interviewpersoner, 10 voksne og 1 barn, fortæller ærligt og detaljeret om deres skilsmisseforløb og hvordan de har tacklet problemerne i forbindelse dermed. Forfatteren har valgt at skildre helt almindelige, relativt udramatiske brud for at vise, at det ikke nødvendigvis er vedvarende smertefuldt at være gået fra hinanden, og i forventning om at almindelige menneskers erfaringer kan være til nytte for andre i lignende situation. De formentlig nærmest ordret nedskrevne interviews er meget nærværende for læseren, men også lidt langtrukne ind imellem. Læsevenligt tryk. Forfatteren indleder med et forord om bogens formål og forudsætninger. Vi kender hende fra mange børnebøger samt bøger om parforhold, selvudvikling og okkultisme.

I. L. har brugt interviewformen flere gange, senest i Utro (06/50). Bogen kan sammenlignes med H. Flendts Skilt - og hva' så? (02/13) og D. B. Kyhns Den perfekte skilsmisse (07/23).

Nærværende samling af interviews med mennesker, der har oplevet såkaldt almindelige, relativt udramatiske skilsmisser. Deres erfaringer videregives hermed til inspiration for andre i tilsvarende situation og kan bruges som case-materiale i studieøjemed.Informationer og udgaver

2009

Bog

Irma Lauridsen (f. 1948)

Cadeau, 1. udgave