Bøger / faglitteratur

Den gode præsentation : fem skridt til metodisk forberedelse og større gennemslagskraft


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Alle professionelle præsentationer - hvad enten det er oplæg, taler, foredrag, undervisning eller salgspræsentationer - kræver metodisk indsigt i at fremstille et budskab på en måde, så det præger lytteren i den ønskede retning. Den gode præsentation giver det teoretiske fundament og de praktiske værktøjer, der skal til for at skabe gode præsentationer, der virker efter hensigten. Budskabet er, at gode præsentationer kommer af grundig og metodisk velovervejet forberedelse - og af modet til at gå i relation med lytterne. Bogen er for dig, der som en del af dit arbejde eller som studerende har behov for at præsentere din viden på en måde, så det er vedkommende for dine lyttere.

Indhold

Billeder på kommunikation ; Inventio - kreativ på kommando ; Dispositio - hvad skal lytteren lære? ; Elocutio - præsentationens ydre form ; Memoria - høst forberedelsens frugter ; Actio - kom ud over rækkerne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. jan. 2010

Oplagt for studerende på videregående studier, og fx til undervisere, der ønsker at formidle akademisk viden forståeligt.

Linda Greve, cand. theol., journalist og retoriker, skriver her en bog om mundtlig formidling af akademisk viden. En bog med den nødvendige teori og metodik, men også en brugsbog med praktiske værktøjer og erfaringer. Et erfaringsgrundlag skabt bl.a. som underviser og undervisningsudvikler ved Aarhus Universitet. Men LG har desuden interviewet "fire af de ypperste repræsentanter for akademisk præsentation." Det er astronomen Anja Cetti Andersen, professor i psykologi Svend Brinkmann, filosofi-professor Vincent Hendricks og professor i ledelse Steen Hildebrandt. Forordet giver på det oplagte spørgsmål om hvordan man så formidler kompleks viden "et toleddet svar". Svaret er metodisk forberedelse fulgt op af "talerens mod til at indgå i relation til sin lytter". Så nemt, og så svært! Bogens introduktion redegør for de 5 retoriske dele som resten af bogen bygges op omkring. "Inventio - ideudvikling", "Dispositio - Disponering og argumentation", "Elocutio - Sproglig og fysisk udtryk", "Memoria - Husketeknikker og hjælpemidler" og endelig "Actio - Fremførelse og evaluering".

Der findes andre bøger med studiehjælp til videregående studier og fx om retorik, men denne bog er et rigtigt godt supplement og måske en blivende grundbog.

Oplagt for videregående studerende og akademiske undervisere, nok mest for større biblioteker.