Gå til indholdDen glemte gris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Michael Museth fortæller om rejsen tilbage til at producere, håndtere og tilberede svinekød på en mere autentisk og kvalitetsbevidst måde. Oplagt læsning for kokke, madentusiaster og aspirerende slagtere med sans for kvalitet


Anmeldelser (1)


7. jan. 2021

Michael Museth fortæller om rejsen tilbage til at producere, håndtere og tilberede svinekød på en mere autentisk og kvalitetsbevidst måde. Oplagt læsning for kokke, madentusiaster og aspirerende slagtere med sans for kvalitet.

Når det kommer til svinekød, så er det unormale blevet normalt. Forbrugeren kender ganske få udskæringer, og standardbaconen er pumpet med vand og røgaroma, mens et regulært og røget stykke bacon er en specialiseret gourmetvare. Michael Museth vil gerne have have læseren til at genindlære grisens udskæringer, tilbredning og smag, som han selv har gjort - elementer, der var almen viden i køkkenet og slagterbutikken for en generation siden. Første del af bogen omhandler svineproduktion, og hvordan svin kan produceres, så det gavner kvalitet og bæredygtighed. Bogens anden halvdel tager fat i håndteringen og tilberedningen af gris, hvor udskæringer, pølsemageri, charcuteri, røgvarer og opskrifter med svinekød fra både dengang og nu beskrives. Michael Museth er kok, slagter, underviser, TV-kok og stifter af Folkets Madhus og Butcher's Manifesto - et interessenetværk af kvalitetsbevidste slagtere.

En sympatisk og fint formidlet bog, der kan åbne manges øjne for sundere produktionsformer og ændrede indkøbsvaner, og hvor kvalitet vinder over kvantitet. Det er ikke en bog for alle, men i de rigtig hænder er det en inspirerende og flot formidlende bog om at genopdage grisen.

Grisen


fokuserer på grisen kulturhistorieGrisen fokuserer på grisen kulturhistorie.

Lektørudtalelse

Af

Martin Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2020