Bøger / skønlitteratur / digte

Den glade gartner : have haiku


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
162 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
digte, haiku
Originaludgave
2012

Beskrivelse


Haikudigte. I en umiddelbar lettilgængelig og humoristisk stil beskriver forfatteren køkkenhavens mange glæder året rundt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2012

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 3. jan. 2012

Disse enkle have-haikuer kan læses af alle interesserede, og det er nok især de haveivrige, der vil trække på smilebåndet over forfatterens iagttagelser. Husk bogen, når vi forhåbentlig snart igen skal til at udstille vores havebøger!.

Bertill Nordahl har i 2010 og 2011 udsendt et par fine havebøger, der er opdelt i årets gang. At køkkenhaveskriveren har stor glæde af sin have, får vi nu også på anden vis demonstreret med Nordahls samling af havehaiku, der også er delt op i fire afsnit efter årstiderne. Nordahl iagttager vind og vejr, grøntsagernes forunderlige forvandlingsproces, dufte og de forskellige arbejdsopgaver i haven, tilsat en spids livsfilosofi. Alt sammen beskrevet i haikuformen med tre linjer af henholdsvis fem-syv-fem stavelser. Men én haiku-svale gør ingen lyriksommer, for formkravet er ikke en automat, der af sig selv sprøjter poesi ud. Det vil således være mere præcist at kalde digtene for haikuvers, der er ligetil, uhøjtidelige og med et glimt i øjet, og som beskriver det glade køkkenhaveliv.

Minder om anslaget og humoren i Eske K. Mathiesens smukke og stemningsfulde Haven med de 12 digte, der udkom i 2010.

I en umiddelbar lettilgængelig og humoristisk stil beskriver forfatteren i haikuform køkkenhavens mange glæder året rundt.