Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den gamle mand : afsked


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

111 sider

Udgivet

2021

Ophav

Hans Henrik Fafner(oversætter)

Rivka Uzan Fafner(oversætter)
Genre og formroman, romaner
Originaludgave

2018


Beskrivelse


Stille roman om en datter, der må acceptere, at hendes gamle og demente far er ved at dø. For folk, der holder af dæmpede bøger om komplekse emner


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2022

af

af

Ulla Stangerup

d. 14. jan. 2022

Stille roman om en datter, der må acceptere, at hendes gamle og demente far er ved at dø. For folk, der holder af dæmpede bøger om komplekse emner.

En gammel mand er ved at nærme sig slutningen på livet. Han er dement og kroppen er ved at stå af. Hans kone og datter passer ham, så godt de kan, men kan se ham forsvinde længere og længere væk. Hans stille afsked med verden ledsages af datterens minder om ham. Bogen er bygget op af enkelte episoder eller erindringer.

En meget stille og fin fortælling om at sige farvel og om forholdet mellem far og datter. Det er en meget dæmpet og fin måde, at skrive om noget meget stort på.

Dyr (sorteret efter alder)Y/our poverty


handler om en ung pige, der mister sin bedstemor. Y/our poverty er opbygget på en lignende måde og handler også om far-datter-forhold og afskedDyr (sorteret efter alder) handler om en ung pige, der mister sin bedstemor. er opbygget på en lignende måde og handler også om far-datter-forhold og afsked.


Politiken

d. 5. mar. 2022

af

af

Bjørn Bredal

d. 5. mar. 2022


Weekendavisen

d. 4. feb. 2022

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 4. feb. 2022Informationer og udgaver

2021

Bog

Noga Albalach (f. 1971)

Vandkunsten, 1. udgave