Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den fugl der ikke flyver bliver stegt : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

311 sider

Udgivet

2020

Ophav
Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Anna har rundet de 50 og lever et stillestående liv. En dag møder hun Mohamed på 15 år, som er på flugt fra Somalia. Han har et stort ønske om at bo i Danmark, men der er bare det med de danske asylmyndigheder. Kan både læses som en god roman - og som et indlæg i debatten om den danske asyllovgivning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 23. sep. 2020

Anna har rundet de 50 og lever et stillestående liv. En dag møder hun Mohamed på 15 år, som er på flugt fra Somalia. Han har et stort ønske om at bo i Danmark, men der er bare det med de danske asylmyndigheder. Kan både læses som en god roman - og som et indlæg i debatten om den danske asyllovgivning.

Anna er blevet forladt af sin mand og flyttet på landet. Hun arbejder i administrationen på en teknisk skole, men er langtidssygemeldt med et piskesmæld. Da hun møder Mohamed, får hun en ny retning i livet. Måske hun kan gøre en forskel for Mohamed, så han kan blive i Danmark. Og da Anna forelsker sig i Theis, som bor i Berlin, er det måske alligevel ikke for sent at genfinde kærligheden. I tilbageblik fortælles om Mohameds tidligere liv i et krigshærget Somalia og hans dramatiske rejse mod Danmark. Både Anna og Mohamed kæmper med at finde fodfæste i livet. Bogen bygger bl.a. på oplevelser fra forfatterens arbejde med flygtninge.

Sproget er poetisk og sansende, samtidig med at der løber en realistisk tråd gennem hele bogen, som holder læseren fanget. Det er en fængslende beretning om to mennesker, som på hver sin måde forsøger at ændre deres livsbaner. For den fugl der ikke flyver risikerer at blive stegt, og det menneske som ikke bevæger sig fastholdes i gamle mønstre.

Udstrakt landskabEt andet menneske, et andet liv


forholder sig også kritisk til den danske asyllovgivning. Flere af beskrivelserne fra Somalia kan minde om tilsvarende beskrivelser i Et andet menneske, et andet liv af Sofie JamaUdstrakt landskab forholder sig også kritisk til den danske asyllovgivning. Flere af beskrivelserne fra Somalia kan minde om tilsvarende beskrivelser i af Sofie Jama.


Kristeligt dagblad

d. 5. okt. 2020

af

af

Claus Grymer

d. 5. okt. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Kirsten Brun

Byens, 1. udgave

2020

E-bog

Kirsten Brun

Byens, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Connie Warnick Aagaard

Byen