Gå til indholdBøger / faglitteratur / kildesamlinger

Den franske revolution


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

271 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formkildesamlinger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En antologi med uddrag af tekster skrevet før, under og efter Den Franske Revolution i perioden 1787-1795. Teksterne stammer fra erklæringer, dekreter, taler, flyveblade m.m. skrevet af samtidige kendte og ukendte deltagere i revolutionen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 21. okt. 2015

Omfattende kildesamling for opgaveskrivere fra gymnasieniveau og andre interesserede i den franske revolution.

Bogen indeholder et halvt hundrede kilder fra den franske revolution 1787-1795: Erklæringer, dekreter, taler, flyveblade mm. skrevet af samtidige kendte og ukendte deltagere i revolutionen. Bogens 35 sider lange introduktion giver den overordnede kontekst. Kilderne er opdelt i 6 temaer om centrale elementer i revolutionen, fx menneskerettigheder, suverænitet, (borger)krigen og gadens politik. Hvert tema er ordnet kronologisk og hver tekst har en kort bemærkning om dens betydning og kontekst. Bogen er illustreret med sort/hvide gengivelser af samtidige malerier mm.

Bogen har samlet et repræsentativt tekstudvalg med de for eftertiden mest betydningsfulde temaer og aktualitet til i dag. Trods introduktion og tidslinje kræver det en del at holde styr på kronologien. Til gengæld er bogen nem at bruge som opslagsværk til fx opgaver. Der er gjort en del for at modernisere sproget for nutidige læsere. De ofte vidtløftige vendinger er søgt bevaret, og mange af kilderne er halvsvære at læse.

Emnet er evigt aktuelt, og det er et årti siden der er kommet generelle værker for et voksent publikum.


Weekendavisen

d. 20. nov. 2015

af

af

Ulrik Langen

d. 20. nov. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Slagmark, 1. udgave