Bøger / skønlitteratur / roman

Den fortabte søn


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Eksistentiel roman om at finde og redde sig selv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 17. mar. 2016

Eksistentiel og kristen fortælling, om hvorvidt et menneske er i stand til at redde sig selv. For dem, der holder af kristne fortællinger i moderne udgave.

I Vestjylland, på en lille gård, bor to de to drenge, Peter og Emil, sammen med deres forældre. Peter skal overtage gården og får derfor farens fulde opmærksomhed og anerkendelse. Emil er anderledes og besværlig og en mors dreng. Jo mere faren overser Emil, jo mere oprørsk bliver han. Det ender med en skudulykke, som sender Emil ud på et skråplan. Han bliver sendt i smedelære og det fører ham ud i verden, til sidst USA. Han søger stadig den dårlige vej, men erfarer pludselig at han er kristen. Kan han nå at redde sig selv?.

Romanen er en nutidsfortælling over lignelsen "den fortabte søn", fra Lukasevangeliet, og er skrevet af sognepræst Kristian Massey Møller. Fortællingen er den klassiske hjem-ude-hjem-fortælling. Sproget er rigtig godt, enkelt og fortæller fra Emils synsvinkel, hvordan hans rejse gennem livet har været fra starten, til den han er når romanen slutter. Enkelte steder er der nogle trykfejl, men intet af betydning.

Kristian Massey Møller har skrevet en del romaner, men denne er den første med et tydeligt kristent budskab. Stilen minder om de mange bøger, der er udgivet om dystre barndomsvilkår, blandt andet Opland af Jens Vilstrup, der også er en udviklingsrejse for en mand, hvor man ser tilbage på hans opvækst. Dog ikke med det samme kristne budskab.


Kristeligt dagblad

d. 6. maj 2016

af

af

Claus Grymer

d. 6. maj 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 30/31 (2016)

af

af

Finn Feilan

Årg. 106, nr. 30/31 (2016)