Gå til indholdDen fortabte søn : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Eksistentiel roman om at finde og redde sig selv


Anmeldelser (3)


17. mar. 2016

Eksistentiel og kristen fortælling, om hvorvidt et menneske er i stand til at redde sig selv. For dem, der holder af kristne fortællinger i moderne udgave.

I Vestjylland, på en lille gård, bor to de to drenge, Peter og Emil, sammen med deres forældre. Peter skal overtage gården og får derfor farens fulde opmærksomhed og anerkendelse. Emil er anderledes og besværlig og en mors dreng. Jo mere faren overser Emil, jo mere oprørsk bliver han. Det ender med en skudulykke, som sender Emil ud på et skråplan. Han bliver sendt i smedelære og det fører ham ud i verden, til sidst USA. Han søger stadig den dårlige vej, men erfarer pludselig at han er kristen. Kan han nå at redde sig selv?.

Romanen er en nutidsfortælling over lignelsen "den fortabte søn", fra Lukasevangeliet, og er skrevet af sognepræst Kristian Massey Møller. Fortællingen er den klassiske hjem-ude-hjem-fortælling. Sproget er rigtig godt, enkelt og fortæller fra Emils synsvinkel, hvordan hans rejse gennem livet har været fra starten, til den han er når romanen slutter. Enkelte steder er der nogle trykfejl, men intet af betydning.

Kristian Massey Møller har skrevet en del romaner, men denne er den første med et tydeligt kristent budskab. Stilen minder om de mange bøger, der er udgivet om dystre barndomsvilkår, blandt andet Opland


af Jens Vilstrup, der også er en udviklingsrejse for en mand, hvor man ser tilbage på hans opvækst. Dog ikke med det samme kristne budskabKristian Massey Møller har skrevet en del romaner, men denne er den første med et tydeligt kristent budskab. Stilen minder om de mange bøger, der er udgivet om dystre barndomsvilkår, blandt andet Opland af Jens Vilstrup, der også er en udviklingsrejse for en mand, hvor man ser tilbage på hans opvækst. Dog ikke med det samme kristne budskab.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Marlene Jørgensen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 6. maj. 2016

Præsteforeningens blad

Af

Finn Feilan

Årg. 106, nr. 30/31 (2016)


Informationer og udgaver

Ebog

2020

Ebog

2016

Bog

2016