Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den første bog om islam


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

36 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Rebekka Bærnholdt(forfatter)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for 1. klasse, for 2. klasse, for 3. klasse


Beskrivelse


Introduktion til religionen islam, med korte tekster om Muhammeds liv, højtider og ritualer, og troen på Paradiset


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 24. mar. 2009

De to bøger er beregnet for børn på 10-11 år. De er egnet til selvlæsning, og det letter læsningen, at teksten er verssat. Tekstmængden er ikke voldsom. Kan anvendes ved emnearbejde, til faglig læsning eller som egentligt klassesæt.

Bøgerne er indholdsmæssigt tredelt: der er først udvalgte tekster fra de hellige skrifter, begyndende med skabelsen. For jødedommens vedkommende er der små klip fra Det Gamle Testamente, for islams vedkommende er hovedvægten lagt på profeten Muhammeds liv. Dernæst beskrives udvalgte højtider og ritualer, og så sluttes der af med en enkelt side om henholdsvis jødernes Messias-tro og muslimernes tro på Paradiset. På så få sider bliver det naturligvis en summarisk gennemgang af de to verdensreligioner, men essensen er med, og der pirres også lidt til refleksion over de store spørgsmål. Billedmaterialet er udmærket og henter stof fra hele verden, også fra Danmark. Bøgerne sluttes af med en lille ord- og stikordsliste.

Af nyt og nyere materiale er de lidt lettere bøger: Carsten Bo Mortensens Jødedom fra 2008 og Peter Gardes Islam i serien De små fagbøger fra 2001. Begge bøger har nogenlunde samme indhold, men henvender sig til børn fra 8 år. Den noget mere omfangsrige bog om fem verdensreligioner, Hvem er Gud? fra 2007, er for lidt større børn på 11-12 år, og alle illustrationerne er tegnede.

Bøgerne supplerer det foreliggende materiale udmærket og fylder aldersmæssigt et lille hul uden at tilføre noget nyt.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 5 (2009)

af

af

Sarah Lindahl

Årg. 62, nr. 5 (2009)Informationer og udgaver

2009

Bog

Rebekka Bærnholdt

Alinea, 1. udgave