Bøger / skønlitteratur / roman

Den femte mand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
233 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman, krimi, politiromaner, romaner
Originaludgave
2016

Beskrivelse


Krimi. Jurist og tidligere jægersoldat, William Hammer, forflyttes til Færøerne, hvor han sættes i spidsen for en særlig gruppe med dem, andre ikke vil samarbejde med. Den får til opgave af britiske MI6 at opspore en mystisk mand, der måske overlevede et flystyrt i 1970.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. juni 2016

Første del af forfatterens nye krimiserie fra Færøerne med megen lokal stemning og et krimiplot med rødder tilbage til 2. verdenskrig og et flystyrt i 1970. For krimilæsere i al almindelighed, men en særlig interesse for færøske forhold er en fordel.

William Hammer var jægersoldat før han blev jurist og ansat i PET. Herfra forflyttes han hjem til Færøerne pga. en voldsepisode og får sin egen afdeling med 2 politifolk, ingen andre vil samarbejde med, fordi de er homoseksuelle. Britiske MI6 har efterlyst en mystisk passager fra et fly, der styrtede ned i 1970. Overlevede han, er han stadig levende i 2012 og hvorfor er han pludselig blevet interessant at få fat på? Det umage team af de 3 politifolk slås med kollegial modstand, mens de arbejder hårdt og utraditionelt på sagen, der udover at være baseret på begivenheder fra 1944-1945 også har forbindelse til nutidens erhvervsliv.

Der er dejligt meget lokalkolorit og kritiske beskrivelser af politik og holdninger på Færøerne i dag, og det er for mig at se det bedste i bogen. Sproget er kortfattet og refererende, plottet er tyndt og opklaringen af sagen urealistisk.

Baggrund for og sammensætning af team samt actionniveauet minder rigtigt meget om Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q, men bogen er slet ikke så gennemarbejdet og helstøbt som disse eller bøgerne af Steffen Jacobsen, Jens Henrik Jensen og Thomas Rathsack.


Politiken

d. 23. sep. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 23. sep. 2016


Weekendavisen

d. 22. juli 2016

af

af

Christian Dorph

d. 22. juli 2016