Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den femte dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

941 sider

Udgivet

2010

Ophav

Frank Schätzing(forfatter)

Jan Teuber(oversætter)

Lene Teuber(oversætter)
Genre og formroman, spænding, science fiction
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Økologisk spændingsroman. På og under havoverfladen sker der uhyggelige ting forskellige steder verden over. Videnskabsfolk registrerer og udforsker de uforklarlige hændelser. En økologisk naturkatastrofe af uhørte dimensioner truer menneskeheden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2010

af

af

Kent Skov

d. 27. maj. 2010

Brede anvendelsesmuligheder - for de mange tilhængere af både thrillere, drama og mammutromaner - og både til mænd og kvinder.

Stort anlagt økothriller om havets og dets beboeres utæmmelige kræfter. En række uforklarlige havulykker indtræffer ud for Peru, Canada og Norge umiddelbart uden indbyrdes sammenhæng. Marinbiologen Sigurd Johanson i Nordnorge begynder at interessere sig for nogle mystiske orme, der dukker op i hobetal. Samtidig konstaterer en ung forsker fra Vancouver, Leon Anawak, at de store hvalflokke, der normalt trækker forbi farvandet ved den canadiske kyst er forsvundet. Uforklarlige begivenheder veksler med grundige og tilsyneladende velresearchede beskrivelser af havbiologien og naturen, men også personerne gøres der mere ud af end normalt i genren. En af dem er den bemærkelsesværdige chef Samantha Crowe, der leder SETI - enheden for udenjordiske forhold. Schätzing (f. 1957) er tysk. Bogen er prisbelønnet i hjemlandet og er blevet en international bestseller, der med de mange scenerier, underhistorier, politiske og militære implikationer og specielle karakterer har oplagt filmpotentiale.

Den særlige blanding af thriller, der opererer på grænsen af det overnaturlige og naturkatastrofer leder tankerne hen på Chrichton og Stephen King.

En velgennemarbejdet og velresearchet mursten af en øko-thriller, hvor der med oceanerne og de canadiske og norske kyster som primære scene og med havbiologer blandt persongalleriet, udfoldes en naturkatastrofe med overnaturlige aspekter.


litteratursiden.dk

d. 1. jul. 2010

af

af

Merete Trap

d. 1. jul. 2010

Undrer du dig også over hvordan vi mennesker behandler jordkloden? Og hvornår naturen slår igen, og på hvilken måde? Frank Schätzing har givet sit bud i ny medrivende science fiction roman! Ud for Per...


Jyllands-posten

d. 10. jun. 2010

af

af

Mikael Busch

d. 10. jun. 2010


Weekendavisen

d. 16. jul. 2010

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 16. jul. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

Frank Schätzing

Punktum, 1. udgave

2010

Ebog

Frank Schätzing

Punktum, 1. udgave