Gå til indholdDen evige ild


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

908 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Kingsbridge, England, i årene 1558-1660. Ned og Margery er forelskede, men Margery skal giftes med en anden. Ned rejser væk og bliver hemmelig agent i kongehusets efterretningstjeneste i en tid fyldt med politiske intriger, religionskrige og kærlighed


Anmeldelser (5)


25. aug. 2017

Tag med til 1500-tallet, hvor religionskrige og den store kærlighed udfoldes. Til læsere af historiske romaner.

De to første bind i Folletts serie om Kingsbridge foregik i henholdsvis 1100-tallet og 1300-tallet. Med "Den evige ild" tager Follett os med til 1500-tallet. Romanen starter i 1558 og slutter i 1606. I Kingsbridge møder vi Ned Willard, bogens hovedperson, der også i flere passager fungerer som fortæller. Ned er forelsket i Margery og det er gengældt. Men Margerys forældre vil det anderledes og Margery giftes væk til en anden mand. Så Ned må væk og det bliver starten på en lang karriere i kongehusets tjeneste i en tid fyldt med politiske intriger, religionskrige og kærlighed. Handlingen springer blandt andet også til Frankrig, Spanien, Nederlandene og Hispaniola, mens vi møder et spraglet og stort persongalleri.

Klassisk Follett. Fin underholdning, lettere karikerede personer (de onde er meget onde), lidt for mange sidehistorier og flot historisk research. Der er smæk for skillingen, den store og umulige kærlighed, intriger, tragedier, vold og alle de andre elementer der skaber en succesfuld mainstream historisk roman.

De to foregående bind i serien om Kingsbridge, Jordens søjler


Uendelige verden


Sarum


Dublin


og Uendelige verden, og Edward Rutherfurds historiske romaner, eksempelvis Sarum (Ved Birgitte Brix) og Dublin er med samme ambitionsniveau, men dog ikke helt på Folletts niveauDe to foregående bind i serien om Kingsbridge, Jordens søjler og , og Edward Rutherfurds historiske romaner, eksempelvis Sarum (Ved Birgitte Brix) og Dublin er med samme ambitionsniveau, men dog ikke helt på Folletts niveauDe to foregående bind i serien om Kingsbridge, Jordens søjler og Uendelige verden, og Edward Rutherfurds historiske romaner, eksempelvis (Ved Birgitte Brix) og Dublin er med samme ambitionsniveau, men dog ikke helt på Folletts niveauDe to foregående bind i serien om Kingsbridge, Jordens søjler og Uendelige verden, og Edward Rutherfurds historiske romaner, eksempelvis Sarum (Ved Birgitte Brix) og er med samme ambitionsniveau, men dog ikke helt på Folletts niveauDe to foregående bind i serien om Kingsbridge, Jordens søjler og Uendelige verden, og Edward Rutherfurds historiske romaner, eksempelvis Sarum (Ved Birgitte Brix) og Dublin er med samme ambitionsniveau, men dog ikke helt på Folletts niveau.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 12. sep. 2017

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 16. sep. 2017

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2017-11-27

Børsen

Af

Michael Solgaard

2017-09-15


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2017

Bog

2017

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Punktskrift

2018

Lydbog (cd)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017