Bøger / faglitteratur

Den europæiske filosofis begyndelse : den græske filosofis historie fra Thales til Sokrates


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
192 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Introduktion til den tidlige græske filosofi med fokus på førsokratikerne, sofisterne og Sokrates.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. juni 2019

En fortælling om starten på den hellenske filosofi, førsokratikerne, sofisterne, samt Sokrates. Til læsere af antikkens græske filosofi.

Den græske filosofi tager sin begyndelse i et tidsspand på 225 år, fra ca. 625 f.v.t. til 399 f.v.t., og de første tænkere søgte en rationel forklaring på verden. Førsokratikerne, som levede i myternes tid, var optaget af virkelighedens natur og forandringens problem. Det arbejde som førsokratikerne udførte, arbejdede Sokrates, Platon og Aristoteles videre på. Nu kommer mennesket dog til at stå i centrum, da Sokrates interesse var etik og samfund. Karl Christian Gubi Schmidt er cand.mag. i filosofi og organisationsteori.

Anekdotisk og causerende introduktion til det græske samfund, grækernes tro, og de første filosoffer, i hvilken førsokratikerne fylder mest. Sokrates, som ikke nedskrev noget, er her karakteriseret som historisk person gennem Aristofanes' komedie Skyerne (Ved Ole Thomsen) og Platons dialoger.

Den europæiske filosofis historie. [Bind 1] om antikken giver et grundigt indblik i de første græske filosoffer samt de første kristne tænkere. I De tre vise mænd samler Lise Søelund hovedlinjerne i filosofferne Sokrates, Platons, og Aristoteles' lære om etik, politik og samfundDen europæiske filosofis historie. Bind 1 : AntikkenDe tre vise mændDen europæiske filosofis historie. [Bind 1] om antikken giver et grundigt indblik i de første græske filosoffer samt de første kristne tænkere. I samler Lise Søelund hovedlinjerne i filosofferne Sokrates, Platons, og Aristoteles' lære om etik, politik og samfund.