Gå til indholdDen etiske efterspørgsel - i pædagogik og uddannelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (5)


5. aug. 2014

Skolen er under udvikling og forandring grundet reformer og modernisering. Dette resulterer i nye og anderledes etiske problemer og overvejelser. Denne antologi dykker ned i disse problematikker og sætter fokus på de etiske problemstillinger for at hjælpe skolens professionelle med at forholde sig til de nye etiske dilemmaer og paradokser. Bogen har relevans for undervisere gennem hele uddannelsesforløbet, men vil nok mest blive anvendt i forbindelse med uddannelse eller videreuddannelse af undervisere.

Bogen sætter fingeren på pulsen af udviklingen indenfor skoleverdenen for at belyse, hvordan det står til med etikken på godt og ondt. Hvor er vi på vej hen etisk set, hvilke etiske betydninger får denne udvikling, og hvordan forholder vi os til det pædagogisk?.

Der er gennem den sidste årrække udkommet en del pædagogisk litteratur med fokus på etiske problemstillinger. Ønsker man at fordybe sig yderligere i emnet kan man læse videre i titlerne Så ka' I lære det : det etiske grundlag for skole og undervisning, 2013, Pædagogikkens etik, 2013, og Pædagogik og etik, 2014.

Bogen er et velskrevet og interessant indspark i den pædagogiske debat, som rammer godt ned i den udvikling og forandring, skoleverdenen er midt i med fokus på nye aktualiseringer af etik.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Gymnasieskolen

Af

Stig F. Sørensen

2015, nr. 8

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Nina Eriksen

2014-10-02

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Carsten Fogh Nielsen

Årg. 3, nr. 3 (2015)

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Tem Frank Andersen

2015, nr. 4


Informationer og udgaver

Bog

2014