Bøger / skønlitteratur / roman

Den egyptiske tenor : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
278 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman, satire

Beskrivelse


Kriminalkommissær Stelman og hans tåbelige assistent Larsen sættes på sagen om en chefforhandler, der myrdes før en vigtig global fredskonference, og sporene ender på et krydstogtsskib på Nilen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 11. okt. 2010

Oplagt for Bjarne Reuters mange læsere, men også for læsere af underholdende, samfundssatiriske romaner.

Bjarne Reuter har mange tangenter at spille på. I denne roman, der ikke hører til hans mest dybsindige, slår han sig løs i en burlesk historie, hvor han stilsikkert lader det ene vilde indfald følge efter det andet i et tempo, så læseren virkelig skal være på tæerne for at følge med. Først og fremmest må de danske politikere stå for skud, men Reuter langer også ud efter PET, Secret Service, lavpandede tv-udsendelser, religiøse guruer m.m. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Den iranske gartner, 2008. Den madglade, overvægtige kriminalkommissær Stelman og hans tåbelige kriminalassistent Larsen sættes på em ømtålelig sag om en syrisk chefforhandler, der før en global fredskonference på mystisk vis forsvinder fra Nationalmuseet for senere at dukke op som et hovedløst lig i en jysk kirke. Det hele kulminerer på et krydstogtsskib på Nilen, hvor Stelmans forskellige konspirationsteorier afløser hinanden i et lynhurtigt tempo. Hvis den forvirrede læser skulle være lidt i tvivl om gådens løsning, må hun trøste sig med PET-mandens ord om, at sandheden er en flygtig størrelse.

En underholdende samfundssatire, der har meget til fælles med forgængeren Den iranske gartner med samme vildtvoksende, rablende stil.

En festlig, fornøjelig og underholdende samfundssatire, hvor flere sider af samfundet udsættes for Reuters velskrivende og yderst opfindsomme pen.


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 19. okt. 2010


Politiken

d. 19. okt. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. okt. 2010


Information

d. 19. okt. 2010

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 19. okt. 2010


Weekendavisen

d. 22. okt. 2010

af

af

Henrik Wivel

d. 22. okt. 2010