Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den dynamiske hjerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

274 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Jesper Mogensen(forfatter)

Birgitte Lerche(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Menneskets hjerne er fantastisk. Den er ikke blot betinget af vores gener, men også i stadig forandring gennem de mange påvirkninger og erfaringer, den udsættes for gennem livet. Hvilket medfører, at du i netop dette øjeblik har netop den hjerne, der sidder i dit kranie. For læsere med interesse for forskning i hjernens biologi og dynamik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2021

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 25. mar. 2021

Menneskets hjerne er fantastisk. Den er ikke blot betinget af vores gener, men også i stadig forandring gennem de mange påvirkninger og erfaringer, den udsættes for gennem livet. Hvilket medfører, at du i netop dette øjeblik har netop den hjerne, der sidder i dit kranie. For læsere med interesse for forskning i hjernens biologi og dynamik.

Forfatteren er professor i neurovidenskab. Bogens formål er at give en række eksempler på de mekanismer, der udformer hjernen, og på hvordan hjernen er dynamisk. Det drejer sig primært om den voksne menneskehjerne, men også eksempler fra dyreverdenen og fosterudviklingen inddrages. Hjernen udvikler og ændrer sig, når den påvirkes af nye sanseindtryk, indlæring, erfaringer mv. Forfatteren berører også studier af bl.a. hjerneskader, psykisk sygdom og stress og giver eksempler på hvordan hjernen kan forbedres. Teksten er baseret på et omfangsrigt kildemateriale, referencelisten fylder 57 sider.

Interessant bog, der formidler det faglige stof på en nogenlunde alment forståelig måde. Læseren bliver indført i aktuel viden om hjernen og de mange aspekter, hjerneforskerne beskæftiger sig med.

HjerneForums udgivelser, som fx Den plastiske hjerneDen genetiske hjerne


Den talentfulde hjerne


, Den genetiske hjerne og Den talentfulde hjerne er populære, relativt lettilgængelige temahæfter om emner, der behandles i Mogensens bogHjerneForums udgivelser, som fx Den plastiske hjerne, og Den talentfulde hjerne er populære, relativt lettilgængelige temahæfter om emner, der behandles i Mogensens bogHjerneForums udgivelser, som fx Den plastiske hjerne, Den genetiske hjerne og er populære, relativt lettilgængelige temahæfter om emner, der behandles i Mogensens bog.Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Birgitte Lerche

Hans Reitzel, 1. udgave