Gå til indholdDen druknede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

225 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

gys,

horrorOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Nik og faderen flytter til en lille provinsby for at bo sammen med faderens kæreste og dennes datter, Sofia. Der er mange overtroiske historier forbundet med det nedbrændte kloster. Da Sofia bliver skubbet ned i klosterets dystre bassin, begynder der at ske mystiske ting


Anmeldelser (4)


9. okt. 2014

Denne gyserbog henvender sig til unge fra 12 år, der godt kan lide en god gyser, hvori der forekommer mystiske, uhyggelige og okkulte hændelser med hekse og hævnende gengangere. Den flotte forside med en halvdruknet pige på vej op af et bassin i en dyster skov emmer af uhygge.

Nik og hans far flytter fra København til et lille provinshul for at bo sammen med faderens kæreste og dennes datter, Sofia. Både Nik og Sofa drages af det nærliggende nedbrændte kloster med dets mystiske bassin og dets uhyggelige historie med ofringer af unge novicer. Historien er både spændende og uhyggelig. Den er fortalt i et flydende og mundret sprog. Plottet er bygget godt op med en stigende spænding, og læseren mystificeres lige til de sidste sider, hvor der også venter et par overraskelser. Forfatteren kender tydeligt sin målgruppe, og han har formået at ramme en stil og et sprog, som henvender sig direkte til den unge målgruppe.

Til denne målgruppe kan også anbefales gysersamlingen Mumien og andre gysere, 2005 af Nis Rasmussen. Den blander også dagligdagens skoleliv med okkulte gys. Dennis Jürgensens gyser Uhyret i brønden, 1998, er også en spændende, uhyggelig og velskrevet okkult gyser.

En meget velskrevet og spændende gyser, der opfylder de krav, man kan stille til genren. Forfatteren forstår at skildre de unges daglige skoleliv på en troværdig måde, og replikkerne har den autentiske klang, og alt dette får han behændigt spundet ind i en kompleks og foruroligende gyserkrimi.

Lektørudtalelse

Af

Vera Hollerup

Litteratursiden.dk [online]

Af

Monica Severin

2015-03-16

Weekendavisen

Af

Damian Arguimbau

d. 16. jan. 2015

Børn & bøger

Af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 2 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Ebog

2018

Bog

2014