Gå til indholdDen der tugter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

250 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Spændingsroman. Forfatteren lader os følge en række personer fra den kriminelle underverden, hvis skæbner krydses omkring Vestre Fængsel, hvor mystiske og makabre hændelser som hverken fanger eller ansatte kan finde nogen forklaring på, finder sted


Anmeldelser (1)


3. okt. 2013

Det er krimilæsere med hang til det anderledes og autentiske, som denne blanding af krimi og dagligdagsrealisme henvender sig til.

Dorthe Annette Hansen, der har et par bøger bag sig, forsøger her i en nærmest socialrealistisk stil at skrue en klassisk spændende krimi ind i en ramme, hvor det er almindelige mennesker og almindelige forbrydelser, der er i centrum. Et ægtepar er begge betjente på Vestre Fængsel i Kbh. De udsættes næsten samtidig for meget voldsomme oplevelser på jobbet, og det i forvejen vaklende samliv bryder sammen. Handlingen krydsklipper mellem de to og en række personer omkring dem. Hansen har en fortid som fængselsfunktionær, og giver et realistisk og usminket billede af livet i et fængsel og de hårde vilkår både indsatte og dømte må leve med. Hun får også skabt en sammenhængende handling ud af en række forskellige begivenheder som mere eller mindre elegant væves sammen, men sprogligt bliver det hele lidt fladt, og hendes refererende stil levner ikke plads til det nakkehårsrejsende gys, som er enhver ægte thrillers salt. Der er dog mange gode takter i bogen, der må betegnes som en god udgivelse i et forfatterskab, hvor der stadig er plads til forbedring.

Med sin indsiderbaggrund leverer Hansen er hudløst billede af livet i underdanmark, som kan matche Bengtssons i Submarino uden dog at nå dennes litterære format.

En jævn, men sprogligt lidt bleg krimi der løftes af gode miljøskildringer og en vellykket komposition.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2014

Bog

2013