Gå til indholdDen der bliver tilbage har ret : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

344 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. I krigens sidste dage i Berlin krydses vejene fatalt for en flygtet KZ-fange, der vil gøre op med sine stikkere og en SS-officer, der leder efter drabsmanden til en højtstående nazist


Anmeldelser (6)


9. nov. 2011

Både læsere af historiske krimier og egentlige historiske romaner om 2. verdenskrig kan få stort udbytte her.

Forfatterne er begge tyske faghistorikere, der har formået at formidle deres faglige indsigt i flere velsolgte krimier. Denne er den første på dansk og har modtaget Tysklands to fornemste krimi-priser. Bogen følger to mænd: Rupert Haas, der flygter fra Buchenwald under et bombeangreb og begiver sig til Berlin for at gøre op med dem, der stak ham. Hans-Wilhelm Kalterer er politimand, men avancerer til SS. Han såres i Frankrig og kaldes tilbage for at opklare mordet på en højtstående nazist. De to forløb krydser hinanden i den meget spændende bog, der dog først og fremmest lever på sit fantastiske billede på Berlin i krigens sidste halvår: Berlinernes galgenhumor, der slår over i fortvivlelse under de massive bombninger af også civile mål. Den beskriver også de herskende klassers opportunisme og har en trist epilog, der understreger titlen: ledende nazistiske embedsmænd skal nok gøre sig nyttige hos sejrherrerne.

Michael Næstved Nielsens Blodspejlet, 2010, forgår på samme tid, men har mere focus på drengesoldaterne. Philip Kerrs Berlin noir trilogien er indholdsmæssigt tæt på, men omhandler tiden op til krigen.

En fremragende historisk roman og en spændende krimi med focus på civilbefolkningens lidelser under Berlins bombardement.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Litteratursiden.dk [online]

Af

Michael Krarup

2012-07-12

Litteratursiden.dk [online]

Af

Michael Krarup

2012-06-08

Berlingske tidende

Af

Jan Hedegaard

d. 16. dec. 2011

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. dec. 2011

Jyllands-posten

Af

Mikael Busch

d. 25. nov. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Ebog

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd)

2012

Bog

2011