Gå til indholdDen delte by : grænselandskrøniken 1920-2020 : et dansk-tysk drama om den lange vej fra fjendskab til forsoning med Tinglev som kulisse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Med den sønderjyske by Tinglev som kulisse fortælles om brydningerne mellem dansk- og tysksindene sønderjyder siden genforeningen i 1920


Anmeldelser (1)


5. feb. 2020

Et spændende lokalt eksempel på de brydninger mellem dansk- og tysksindede sønderjyder, som i 100 år er foregået ved den dansk-tyske grænse, fra genforenings-grænsen blev lagt i 1920 til i dag. For voksne læsere.

Tinglev kommune, som i dag er en del af Aabenraa kommune, blev lagt til Danmark i 1920. Kommunen havde et stort antal tysksindede borgere, hvoraf mange i 1930- og 1940-erne tilsluttede sig nazismen. Ud fra gamle aviser, erindringer, korrespondancer m.m. fortælles om mange, både dansk- og tysksindede borgeres oplevelser i Tinglevs erhvervsliv, kommunalpolitik, kirke, skoler, og under verdenskrigen. Bogen slutter med det dansk-tyske samarbejde i dag. Til slut en kildeliste. Illustreret med sort-hvide fotos og dokumenter.

En meget stor samling af beretninger, oplysninger og fotos, som er svære at finde trykt andre steder i bogform.

Grænseforholdene er beskrevet generelt mange steder, fx i Dansk og tysk i Sønderjylland


Tinglev - et grænsesogn


Tinglev Kommune 25 år


. Tinglevs forhold specielt findes omtalt i Tinglev - et grænsesogn og Tinglev Kommune 25 år, men herværende bog tilføjer mange nye detaljerGrænseforholdene er beskrevet generelt mange steder, fx i Dansk og tysk i Sønderjylland. Tinglevs forhold specielt findes omtalt i og Tinglev Kommune 25 år, men herværende bog tilføjer mange nye detaljerGrænseforholdene er beskrevet generelt mange steder, fx i Dansk og tysk i Sønderjylland. Tinglevs forhold specielt findes omtalt i Tinglev - et grænsesogn og , men herværende bog tilføjer mange nye detaljerGrænseforholdene er beskrevet generelt mange steder, fx i Dansk og tysk i Sønderjylland. Tinglevs forhold specielt findes omtalt i Tinglev - et grænsesogn og Tinglev Kommune 25 år, men herværende bog tilføjer mange nye detaljer.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2020