Gå til indholdDen danske lokkedue


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

532 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Den tidligere lidt slidte krigsreporter Ketil Brandt befinder sig pludselig fanget i et plot med sprængbare ingredienser som menneskehandel, trafficking og centraleuropæisk korruption


Anmeldelser (5)


11. mar. 2011

Absolut bred og stor målgruppe. Guf til de mange læsere af danske og skandinaviske krimier.

Krimidebut. Forfatteren er prisbelønnet journalist (f. 1968) og nuværende udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad. Han debuterer her som krimiforfatter, men har mærkbart og hurra for det ikke lagt sin journalistiske samfundsbevidste tæft alt for langt til en side i denne vellykkede debut. Emnerne er så sprængbart højaktuelle som trafficking, menneskehandel og centraleuropæisk korruption. I romanen, der er den første i en planlagt trilogi, præsenteres vi for første gang for den deducerende danske journalist Ketil Brandt. Han er en lidt slidt hårdkogt ex-udlandsreporter. Nogle vil måske endda kalde ham afdanket. Og han er et absolut interessant nyt bekendtskab på den danske litterære krimi-scene. I romanens start er han efter en voldsepisode på retræte som informationsmedarbejder i Københavns Lufthavn. En bryllupsinvitation fra Sarajevo og fundet af Brandts gamle ven, en ex-nødhjælpschauffør fra den jugoslaviske borgerkrig, myrdet på gaden i Ljubljana, er startskuddet til at et fascinerende plot udfolder sig. Jeg ser med store forventninger frem til de følgende bind. Bind 2 er planlagt til 2012.

Henrik Brun har også skrevet dokumentarbogen Kroppe over grænser. Oplagt at sammenligne med fx Leif Davidsen, og her synes jeg helt klar Brun tager teten.

Fortrinlig ny dansk thriller med internationalt islæt om højaktuelle emner. Nem at formidle og jeg tror på mange læsere.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. jun. 2011

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 3. aug. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. apr. 2011

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 6. maj. 2011


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Ebog

2011

Bog

2014

Bog

2013

Bog

2013

Bog

2011

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013