Gå til indholdDen danske chokoladehistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

326 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Forfatteren beskriver chokoladens historie i Danmark fra 1700-tallets luksus drik til det 21. århundredes arbejdsforhold og Fairtrade


Anmeldelser (6)


19. aug. 2016

Grundig fremstilling af chokoladens kulturhistorie i Danmark gennem 350 år. Bogen kan læses bredt, men henvender sig specielt til læsere med interesse for kulturhistorie.

Annette Hoff beskriver chokoladens vej til Danmark og giver et indblik i, hvordan chokoladen i starten var en sjælden luksusvare, som var forbeholdt det finere herskab. Der gives et overblik over, hvordan chokoladen i 1800-tallet udviklede sig til en industrivare med Kehlet som den største fabrikant, der senere blev efterfulgt af bl.a. Galle og Jessen. Beretningen strækker sig helt frem til nutiden, hvor gourmet-chokoladen igen har gjort sit indtog. Der gives et indblik i de sundhedsmæssige fordele ved indtag af mørk chokolade, og der rettes et kritisk blik på de afrikanske kakaoplantager, der gør brug af børnearbejdere i fremstillingen af kakao. Bogen afsluttes med noter, litteraturliste, register og billedliste. 3. del af "Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie".

Meget grundig bog om chokoladens kulturhistorie. Der er anvendt en stor mængde kilder som grundlag for teksten, som derfor også kan anvendes i opgavesammenhæng fra og med gymnasieniveau.

Bogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie


Den danske kaffehistorie


Kaffe og kage, te og chokolade


og Den danske kaffehistorie. Kaffe og kage, te og chokolade indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i DanmarkBogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie og . Kaffe og kage, te og chokolade indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i DanmarkBogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie og Den danske kaffehistorie. indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i DanmarkBogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie og Den danske kaffehistorie. Kaffe og kage, te og chokolade indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Historisk tidsskrift

Af

Caroline Nyvang

Bd. 117, h. 2 (2017)

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2016-09-21

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 24. sep. 2016

Weekendavisen

Af

Katja Kvaale

d. 21. okt. 2016

Antik & auktion

Af

Hanna Nielsen

2016, nr. 9


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2017

Bog

2016