Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Den dag jeg glemmer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

318 sider

Udgivet

2016

Ophav

Adam Silvera(forfatter)

Betty Frank Simonsen(oversætter)
Genre og formroman, young adult
Målgruppe

til børn, til voksne


Beskrivelse


Aaron på 16 bor i barske Bronx, hans far har begået selvmord og han har selv forsøgt det samme. Han er kæreste med Genevieve og uheldigvs også forelsket i Thomas. Det nye Leteo Institut tilbyder at fjerne dårlige minder, måske kan Aaron få hjælp til en frisk start?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. sep. 2016

Aaron på 16 har svært ved at finde ro efter sin fars selvmord og ved heller ikke om han mest er til drenge eller piger. Findes der en udvej til at glemme det, der piner? Varm roman fra barske Bronx for unge 15+ og voksne.

Rost debutroman i young adult-genren fra et barsk kvarter i Bronx, New York. Slagsmål, sprut og stoffer er dagens gadeorden. Drengene siger "No homo" til hinanden, for bøsser er de i hvert fald ikke. Men Aaron er tiltrukket af den nye dreng i gården, Thomas. Han er i forvejen kæreste med en pige, Genevieve, der har støttet ham efter farens selvmord og hans eget forsøg på samme. I et desperat forsøg på at glemme det triste og besværlige, opsøger han det nye, populære Leteo Institut, der tilbyder erindringsbefriende indgreb.

Medrivende, realistisk beskrivelse af råt og kærligt teenageliv i storbyen. Ideen med glemselsindgrebet kan ses som parallel til andre selvværdsforbedrende operationer og giver stof til diskussion i læsegrupper og til opgaveskrivning. Velskrevet med humor, varme, gode personskildringer og en komposition, der forvirrer på den gode måde.

Oplagt at sammenligne med John Greens skævt humoristiske, smånørdede teenageskildringer. Nick Hornbys Langt nedeer også beslægtet, og i sværhedsgrad mere på niveau med Silvera.


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2017

af

af

Anna Møller

d. 4. jan. 2017Informationer og udgaver

2016

Bog

Adam Silvera

Gyldendal, 1. udgave

2016

Ebog

Adam Silvera

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal Lyd