Gå til indholdDen dag jeg glemmer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

young adultOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Aaron på 16 bor i barske Bronx, hans far har begået selvmord og han har selv forsøgt det samme. Han er kæreste med Genevieve og uheldigvs også forelsket i Thomas. Det nye Leteo Institut tilbyder at fjerne dårlige minder, måske kan Aaron få hjælp til en frisk start?


Anmeldelser (2)


28. sep. 2016

Aaron på 16 har svært ved at finde ro efter sin fars selvmord og ved heller ikke om han mest er til drenge eller piger. Findes der en udvej til at glemme det, der piner? Varm roman fra barske Bronx for unge 15+ og voksne.

Rost debutroman i young adult-genren fra et barsk kvarter i Bronx, New York. Slagsmål, sprut og stoffer er dagens gadeorden. Drengene siger "No homo" til hinanden, for bøsser er de i hvert fald ikke. Men Aaron er tiltrukket af den nye dreng i gården, Thomas. Han er i forvejen kæreste med en pige, Genevieve, der har støttet ham efter farens selvmord og hans eget forsøg på samme. I et desperat forsøg på at glemme det triste og besværlige, opsøger han det nye, populære Leteo Institut, der tilbyder erindringsbefriende indgreb.

Medrivende, realistisk beskrivelse af råt og kærligt teenageliv i storbyen. Ideen med glemselsindgrebet kan ses som parallel til andre selvværdsforbedrende operationer og giver stof til diskussion i læsegrupper og til opgaveskrivning. Velskrevet med humor, varme, gode personskildringer og en komposition, der forvirrer på den gode måde.

Oplagt at sammenligne med John Greens skævt humoristiske, smånørdede teenageskildringer. Nick Hornbys Langt nede


er også beslægtet, og i sværhedsgrad mere på niveau med SilveraOplagt at sammenligne med John Greens skævt humoristiske, smånørdede teenageskildringer. Nick Hornbys Langt nede er også beslægtet, og i sværhedsgrad mere på niveau med Silvera.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 4. jan. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2016

Ebog

2016