Gå til indholdDen dag, hvor James McDougal forsvandt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2015


Beskrivelse


En livsfarlig epidemi truer Stockholm på grund af griskhed i medicinalbranchen. En gruppe meget forskellige mennesker opdager, at de har evner som superhelte, så de måske kan afværge katastrofen


Anmeldelser (6)


15. jan. 2015

En gruppe meget forskellige mennesker opdager, at de har superhelte-evner, så de måske kan afværge en livsfarlig epidemi, der truer Stockholm. Til eventyrlystne læsere, som tror (lidt) på superhelten i os alle.

En halvautistisk økonom, en fordrukken kriminalkommissær, en kassedame fra Södertälje, en sagsbehandler fra sygeforsikringen, en bums og en PR-konsulent - hvad har de fælles? De har alle superhelte-evner, fordi de var det samme sted under Tjernobyl-katastrofen. Deres evner komme i brug, da en dødbringende epidemi truer på grund af griskhed i den Stockholmske medicinalbranche. Det bliver en kamp med tiden, hvor superheltene må sande, at først når man gør det, man er mest bange for, kan man fuldt ud udnytte sine superkræfter. Det er Kalle Dixelius' (f.1974) første bog på dansk.

Bogen er velskrevet og med den underliggende humor, som svenskerne efterhånden er eksperter i. Persontegning og miljøbeskrivelse er ikke udfoldet men virker stiliseret, lidt som en Fantomet-tegneserie. Jeg finder, at det fungerer godt til superhelt-temaet.

Jeg vil give romanen til lånere, der efterlyser mere a la Mikael Bergstrand, Jonas Jonasson, Fredrik Backman og Karin Brunk Holmqvist. Den er ikke i nær familie med dem, men nærmest en slags fætter Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt


En mand der hedder Ove


En mand der hedder OveJeg vil give romanen til lånere, der efterlyser mere a la Mikael Bergstrand, Jonas Jonasson, Fredrik Backman og Karin Brunk Holmqvist. Den er ikke i nær familie med dem, men nærmest en slags fætter Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt Jeg vil give romanen til lånere, der efterlyser mere a la Mikael Bergstrand, Jonas Jonasson, Fredrik Backman og Karin Brunk Holmqvist. Den er ikke i nær familie med dem, men nærmest en slags fætter Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt En mand der hedder Ove.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 23. feb. 2015

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 7. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 20. feb. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 22. jun. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marion Tirsgaard

2015-02-18


Informationer og udgaver

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (net)

2015

Ebog

2015